Er dit hjem oversvømmet? Disse forholdsregler bør du følge

Voldsomme mængder regn har i weekenden oversvømmet veje og gader flere steder i landet - og hvis du er en af de uheldige, der har fået vand i kælderen eller stueetagen, bør du følge en række forholdsregler.

Regnskyl kan nemlig få kloakkerne til at flyde over, og kloakvand indeholder sundhedsskadelige bakterier.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du forholder dig således:

1. Ophold dig ikke længere tid i rum, der er våde efter indtrængende vand

2. Er der tale om overfladevand eller regnvand kan du gøre rent med vand og sæbe, mens du bør overlade rengøringen til professionelle rengøringsselskaber, hvis der er tale om kloakvand. Er du i tvivl, bør du ikke selv gøre rent.

3. Det vigtigt at beskytte dig selv ved at bruge værnemidler som gummistøvler og langskaftede gummihandsker. Kloakvand bør hverken komme i kontakt med huden eller komme i øjne og mund.

4. Efter rengøring bør du tage et bad, tørre dig grundigt med et rent håndklæde og tage rent tøj på. Rengøringstøjet skal lægges direkte i vaskemaskinen og vaskes ved så høj temperatur som muligt - alternativt kan det smides ud i en tillukket plasticpose.