Samfund

Dansk And hjemkalder nu alle juleænder

Dansk And A/S tilbagekalder alle ænder og andeprodukter, som stadig er i fysisk behold fra slagteriets produktion i perioden 9. december til 21. december.

- Årsagen til denne tilbagetrækning er det antal kunde henvendelser der er tilgået både os i Dansk And, såvel som hos Fødevarestyrelsen. Vi ønsker fuld klarhed over hvad der måtte ligge tilbage af ferske varer fra alle produktionsdagene, skriver Dansk And i en pressemeddelelse.

De ildelugtende ænder er også leveret til blandt andre Dansk Supermarked, Lidl, Løgismose, Coop og Aarstiderne. Det oplyser Fødevarestyrelsen. Førhen var det kun ænder leveret til onlineportalen nemlig.com, der var kaldt tilbage.

Vil sikre forbrugersikkerhed

Dansk And har været i tæt dialog med Fødevarestyrelsen undervejs og har udvekslet data fra slagteriets egenkontrolprogram.

- Dansk And A/S ønsker med hjemkaldelsen at være helt sikker på at der ikke er flere ænder med afvigende lugt hos hverken detailhandel eller hos forbrugere, skriver Dansk And og uddyber at det er for forbrugersikkerheden.

- Kvaliteten af ænderne for den pågældende periode har generelt været i orden, men af hensyn til forbrugernes sikkerhed tages dette skridt.

Der skal være styr på det

En af de forbrugere, der købte dårlige ænder, var Michael Schlenzig.

- Det var simpelt hen så ulækkert. Der skal være styr på sådan noget, siger han til TV 2.

Fødevarestyrelsen fik over 100 henvendelser

Både Fødevarestyrelsen og TV 2 er blevet bestormet med henvendelser fra forbrugere, der har købt dårlige ænder.

Fødevarestyrelsen kom dermed på overarbejde i julen og fik næsten 100 henvendelser fra forbrugere, der havde købt dårlige ænder - og flere af klagerne handler om ænder med andre pakkedatoer end 10.12.

- Der er flere datoer i de henvendelser, vi har fået. Og det tager vi med i den dialog, vi har med virksomheden, siger Nikolas Kühn Hove, som er chef for fødevareberedskabet i Fødevarestyrelsen til TV 2.