Samfund

Kulturminister vil indføre Danmarkskanon

Danskerne skal blive langt mere kulturelt bevidste og parate til at møde det fremmede, mener kulturminister Bertel Haarder ifølge Jyllands-Posten.

I det nye år vil han derfor lancere en ny Danmarkskanon over kulturværdier, som har haft afgørende betydning for Danmark. Initiativet, hvor hele befolkningen vil blive inviteret til at deltage, skal samtidig være et våben i kampen mod kulturel splittelse, radikalisering og terror.

- Der er nogle, der foragter os og vore værdier, men det skal vi på ingen måde lade os kyse af. Især det forhold, at der kommer så mange nye borgere til fra fremmede kulturer, er et argument for, at vi er mere kulturelt tydelige, siger kulturministeren til Jyllands-Posten.

Marianne Jelved er uenig

Han håber, at den kommende Danmarkskanon kan blive en del af Integrationsministeriets indfødsretsprøve.

Den radikale kulturordfører, Marianne Jelved, er langt fra enig med Bertel Haarder.

- Jeg synes, at idéen er god. Men jeg synes, det er ærgerligt, hvis en god idé skal bruges til at omvende folk, der kommer her til. Det er udtryk for en herrementalitet. Man går for langt. Desuden synes jeg, det er helt forkert at sige, at danskerne ikke er kulturelt bevidste, siger Marianne Jelved.

Hvad er Kulturen på NEWS?

Kulturen på NEWS er et program på TV 2 NEWS, der sendes hver torsdag klokken 18.10 I Kulturen på NEWS tages kulturen seriøst. Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes og følelser foldes ud, når kunstnere og politikere, kunstmæcener og kulturkøbmænd, forskere og debattører mødes i TV 2 NEWS' kulturnyhedsmagasin.

Programmet vandt Årets Aktualitetsprogram 2012.  Nomineret til ArtBeat-prisen 2013 og Årets Aktualitetsprogram 2013.

Se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY