Samfund

Ejer beklager stinkende ænder: - Nu strammer vi op

I det forløbne døgn er både Fødevarestyrelsen og TV 2 blevet bestormet med henvendelser fra hele landet om juleænder fra Dansk And, der lugtede. Alt tyder på, at problemet er langt større end det parti ænder pakket 10. december, som er blevet trukket tilbage.

Allerede i går henvendte adskillige forbrugere sig til TV 2 på både mail og Facebook om lugtende ænder med andre pakkedatoer, og både hos Fødevarestyrelsen og TV 2 er det strømmet ind med lignende henvendelser i dag - og nu lover producenten, at der bliver gjort noget.

- Jeg beklager dybt overfor de familier, der blev ramt. De er mange steder, hvor vi kan sætte ind, og hvor vi kan stramme op, og det bliver gjort nu, siger formand for firmaet bag de stinkende ænder, Dansk And A/S, Martin Daasbjerg til TV 2.

Ulækkert

En af de forbrugere, der købte dårlige ænder, var Michael Schlenzig.

- Det var simpelt hen så ulækkert. Der skal være styr på sådan noget, siger han til TV 2.

Også Fødevarestyrelsen kom på overarbejde i julen og fik næsten 100 henvendelser fra forbrugere, der havde købt dårlige ænder - og flere af klagerne handler om ænder med andre pakkedatoer end 10.12.

- Der er flere datoer i de henvendelser, vi har fået. Og det tager vi med i den dialog, vi har med virksomheden, siger Nikolas Kühn Hove, som er chef for fødevareberedskabet i Fødevarestyrelsen til TV 2. 

Nu bliver det undersøgt, om der skal trækkes flere partier ænder tilbage end det parti med pakkedato 10.12, der allerede er trukket tilbage.