Samfund

Lagde fælde for netsvindler: - Tillykke, nu ved vi hvor du bor

Se den formodede netsvindler blive taget på fersk gerning herover

Efter 17 politianmeldelser og stadig ingen resultater fik Jacob Risgaard nok. Han er medejer af netbutikken Coolshop.dk, og her har samme mand købt varer for i alt 235.000 med stjålne betalingskort. Men hvor ejerne af de misbrugte kort får pengene igen, får Coolshop.dk ingen kompensation.

- Vi har knoklet og knoklet syv dage om ugen hele december, for at folk kunne få deres julegaver, og så gør det simpelthen ondt, at nogen kan finde på at snyde, siger Jacob Risgaard til TV 2.

Da de mange politianmeldelser ikke førte til noget, lagde han en fælde for svindleren. Da han opdagede, at endnu en pakke var ved at blive sendt afsted fjernede han den bestilte varer og lagde i stedet en gps-sender og et brev i kassen.

- Beklager, vi er løbet tør for gratis produkter. Men tillykke med din nye gps-tracker! Nu ved vi, hvor du bor, lød det i brevet.

Brevet har den formodede gerningsmand dog formentligt ikke nået at læse - han blev nemlig anholdt, i det han hentede pakken på et posthus i Valby tirsdag.

Politi: Vi har meget at se til

Oprindeligt havde Jacob Risgaard selv tænkt sig at kontakte manden og foretage en civil anholdelse. Men da TV 2 kom ind i sagen, valgte politiet at møde op og anholde manden.

Politikommissær Peter Reisz fra afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, siger til TV 2, at man ikke har gjort noget ved de mange anmeldelser før nu på grund af tidspres.

- Det er en stigende tendens, så vi har selvfølgelig rigtig meget at se til, så der kan ligge noget ventetid på nogle anmeldelser, siger han om denne form for kriminalitet.

Den anholdte mand er en 22-årig algerier, der ellers ikke har nogen pletter på straffeattesten. Han er nu sigtet for 90 tilfælde af databedrageri. Han nægter sig skyldig i dem alle, bortset fra dagens sag. Han vil onsdag blive fremstillet i et grundlovsforhør, hvor det afgøres, om han skal varetægtsfængsles.