Samfund

Superstudent slutter med tre 12-taller på én dag

Den 8. januar skal superstudenten Marius Youbi fra Cameroun forlade Danmark, fordi han har arbejdet for meget ved siden af sit ingeniørstudie på Aarhus Universitet, og han har derfor ikke fået sin opholdstilladelse forlænget.

Helt ekstraordinært har universitet derfor fremrykket tre af Marius Youbis eksamener til i dag, så den 30-årige studerende kan få afsluttet sit semester, inden han tvinges ud af landet.

De tre eksamener er nu veloverstået – og med tre 12-taller viste Marius Youbi endnu en gang, at tilnavnet superstudenten ikke er tilfældigt. Det skriver TV MIDTVEST.

- Det er som at vinde Champions League eller verdensmesterskaberne. Presset har været helt vildt, men jeg er glad for, at jeg har bevist, at jeg er den stærke Marius, jeg troede, jeg var, siger Marius Youbi til TV MIDTVEST efter de tre veloverståede eksamener.

Se interviewet øverst i artiklen - og hør hans første kommentarer, efter det tredje 12-tal kom i hus, i videoen herunder:

Arbejdede mere end 15 timer om ugen

Marius Youbi har arbejdet mere end de tilladte 15 timer om ugen i sit deltidsjob som rengøringsassistent, der har været med til at finansiere hans studier i Danmark. Han har derfor ikke overholdt betingelserne for sin opholdstilladelse.

Marius Youbi, der på studiet kun har fået 10- og 12-taller og et enkelt 7-tal, troede, at de 15 timer om ugen var det tilladte gennemsnit fordelt over hele året. Derfor har han i perioder arbejdet mere end det tilladte.

Sidste år fik han en bøde på 2.500 kroner for at overtræde reglerne. Han betalte bøden og troede, at sagen var ude af verden, indtil myndighederne krævede, at han skulle forlade Danmark. Den 30-årige ingeniørstuderende klagede over afgørelsen, men ifølge Udlændingenævnet er der ikke særlige forhold i sagen, der kan begrunde, at Marius Youbi kan blive i Danmark.

DF: Gode karakterer bør ikke kunne redde nogen

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, udtalte i sidste uge, at han er enig med myndighederne. Overholder man ikke reglerne, må man forlade landet, sagde udlændingeordføreren, der ikke mener, at Marius situation er en for voldsom konsekvens af at have arbejdet for meget ved siden af studierne.

Se hele interviewet med Martin Henriksen her:

På TV 2 Nyhedernes Facebook side er det til gengæld strømmet ind med opbakning til Marius Youbi.

Herunder kan du se et indslag fra TV 2 Nyhederne, hvor både erhvervsuddannelsen, praktikstedet og Dansk Industri ligeledes bakker den 30-årige studerende op:

Praktikplads glipper

Fra februar skulle Marius Youbi være startet på det sidste år af sin uddannelse, der blandt andet bød på praktik i en elektronikvirksomhed i Ikast. Det ser nu ud til ikke at kunne lade sig gøre, og virksomheden vil sammen med Aarhus Universitet forsøge at finde en praktikplads hos et andet firma i et land uden for Schengen-samarbejdet.

- Der er ikke så meget i det, ud over vi skal have en praktikvejleder på, men det er i småtingsafdelingen, siger Per Lysgaard og tilføjer, at Marius Youbi forhåbentlig kan skrive elektronikingeniør på sit CV fra januar 2017.

Det sidste halve år skal han nemlig skrive bachelor-opgave, hvilket han kan gøre hvor som helst fra.

Du kan deltage i debatten om Marius Youbi her: