Kort: Se skoleelevers fravær i din kommune

Søg på skolerne nederst i dokumentet eller klik på din kommune for at se gennemsnittet af skolerne i kommunen.

Børn i Høje Taastrup Kommune er hårdest ramt, når det gælder fraværsdage i folkeskolen. Eleverne i kommunen havde i det seneste skoleår i gennemsnit 18,8 fraværsdage. Herefter kommer Lolland, Samsø, Bornholm, Kalundborg og Albertslund Kommune.

Bedst ser det ud i det midt- og vestjyske, hvor skoleelverne i Lemvig Kommune sidste år i snit var fraværende 7,4 dage. Holstebro, Herning, Skive og Ikast-Brande Kommune følger efter.

I gennemsnit har eleverne på landets skoler flere end 10 dages fravær om året. Det viser en opgørelse fra Undervisningsministeriet. Og der er bred enighed blandt lærere og politikere om, at fraværsdagene skal ned.

Minister: Dialog er løsningen
Ifølge Ellen Trane Nørby (V), der er minister for børn, undervisning og ligestilling, skal løsningen findes i dialog mellem skole og forældre og lokal opmærksomhed på problemet.

 - Hvis vi skal videre, skal der være forstĂĄelse for, hvilke konsekvenser det har for et barn, der i løbet af sin skolegang mister et halvt ĂĄrs læring. Dialogen skal tages lokalt, og der skal være en aftale med forældrene om forventningerne, siger hun til TV 2.

Hvordan ser det ud med fraværet på skolerne i din kommune? Klik på kortet herunder og få svaret.

Hvor meget fravær i folkeskolen er der i din kommune?

Du kan søge på skolerne i tabellen nedenfor: