Se billedet, der får Facebook til at eksplodere: Pædofili eller bare hygge?

Se Torben Chris' show 'Jydelogik' på TV 2 Play

Komikeren Torben Chris bliver lige nu mødt af en storm af likes og delinger på Facebook. Årsagen: Et billede af ham selv i badekarret med sin toårige datter.

Billedet deler han, fordi han i sit show 'Jydelogik' laver sjov med det, han kalder danskernes nøgenforskrækkelse. Spøgen har affødt en del henvendelser fra folk, der er blevet beskyldt for at opføre sig upassende med deres børn eller ligefrem er blevet kaldt pædofile.

- Der var en, der fortalte, at hans datter havde en veninde på besøg. De var fire-fem år gamle, og da veninden skulle på toilet og bagefter råbte "jeg er færdig", ringede de til hendes forældre. Vi gør jo livet fuldstændig panikagtigt svært for os selv, siger Torben Chris til TV 2.

Han har mange lignende historier, som folk har fortalt ham efter hans show eller efterfølgende skrevet til ham på Facebook. En delte et billede af sin datters fletning på hendes bare ryg. En andens kone synes, at det var upassende, hvis deres datter så ham tisse.

Torben Chris prøver selv at opføre sig naturligt over for sin datter, men det irriterer ham, at det alligevel påvirker ham.

- For eksempel har jeg da tænkt "Nu skal jeg sgu vaske min datter i røven, er det upassende?" Nej, det er da ikke, det ville fucking upassende, hvis jeg ikke vaskede hende, siger Torben Chris.

Gik viralt på to timer
Opslaget er på blot fire timer liket mere end 24.000 gange og delt over 2400 gange. De mere end 400 kommentarer er fortrinsvist positive:

- HELT enig! Det er netop sundt for børn at se deres forældres kroppe nøgne, så de har noget at forholde sig til når de skal finde ud af, hvem de selv er. Så kan de se, at sådan ser en helt almindelig far og mor ud, skriver en.

Enkelte mener dog, at børn ikke får noget godt ud af at se deres forældre nøgne.

- Tag dog underbukser på min ven hvilken gavn får din datter af at se dine kønsdele... Kropsidealer min bare, dæk det unødvendige.... Sgu da for akavet det der, og så at prøve at gøre det til noget sødt..., skriver en bruger.

Et samfundsproblem
Torben Chris selv bider mærke i, at danskerne tilsyneladende er gået meget hurtigt fra et afslappet forhold til nøgenhed til det, han kalder nøgenforskrækkelse. Selv husker han tiden, hvor der ikke var noget galt i at tage et sommerbillede, hvor ens nøgne børn løb gennem havevanderen.

- Jeg synes, at vi er ved at være der, hvor det er et samfundsproblem. Vi har vuggestuer, hvor mænd ikke må være alene med børnene. Det er som om, at alle mænd bliver gjort lidt pædofile, siger han.

Torben Chris valgte at dele billedet af ham og datteren i protest mod den tankegang.

- Problemet er jo, at det er laveste fællesnævner, der bestemmer. Dem, der gerne vil brokke sig, gør det. Og alle os, der skulle være fornuftens stemme, tier stille. Bare det, at jeg bliver kontaktet af Nyhederne viser jo bare, hvor langt ude det er. Er det en nyhed, at en mand går i bad med sin datter? slutter han.

Hvad er din mening om problematikken? Deltag i debatten her

Torben Chris mener, at danskerne lider af nøgenforskrækkelse og delte derfor et billede af ham selv i badekarret med sin...

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, December 14, 2015