Rengøringsdame vinder principiel sag: Får over én million kroner

16x9

En rengøringsdame fik onsdag Vestre Landsrets ord for, at hun har krav på efterbetaling for førtidspension for en femårig periode fra 2006. Dermed skal Randers Kommune diske op med mere end en million kroner til kvinden, skriver TV 2 Øst.  

Kvinden blev ramt af sygdom i 2004 og kunne ikke længere varetage sit arbejde. Og som følge af stofskifteproblemer tog hun 35 kilo på.

Kvinden fik imidlertid afslag på både førtidspension og sygedagpenge og måtte derfor leve for lånte penge i perioden. Men nu bliver hun altså kompenseret økonomisk efter retssagen.

- Det findes godtgjort, at hendes arbejdsevne i november 2006 som følge af generne af hendes betydelige overvægt var varigt nedsat i et sådant omfang, at hun ikke ville være i stand til at blive selvforsøgende ved indtægtsgivende arbejde, skriver Vestre Landsret i dommen.

Kvindens advokat Bjarne Overmark er glad for, at landsretten nu er gået imod både Randers Kommune og byrettens afgørelse:

- Det kan få principiel betydning, at borgerne ikke bare kan få besked om, at de skal tabe sig. Det har man nu rettens ord for, at det kan man ikke, siger han til tv2oj.dk og fortsætter:

- Hvis man har ondt i kroppen, når man bevæger sig, så er det jo klart, at man holder op med det, siger Bjarne Overmark.