Samfund

Journalist-formand om Qureshi-skandale: - Det er vanvittigt

Formanden for danske sportsjournalister ser med stor alvor på den verserende skandalesag omkring Michael Qureshi, der i sidste uge blev bortvist fra sin arbejdsplads, efter det kom frem, at han har opdigtet navne i en række artikler.

Andreas Kraul ser det som et stort tilbageskridt for en branche, der har arbejdet længe og hårdt for at opnå troværdighed.

- Jeg er ked af det på Michael Qureshis vegne, men først og fremmest på danske sportsjournalisters vegne. Det er simpelthen noget lort, siger han til TV 2.

Tvivl om journalistisk tæft

Udtalelserne kommer på dagen, hvor Ekstra Bladet selv har trukket fem artikler tilbage, fordi det ikke har været muligt at verificere navnene deri.

I sidste uge trak Michael Qureshis tidligere arbejdsgiver, B.T. over 20 artikler tilbage af samme grund, men Andreas Kraul mener ikke, at skandalen skal plette resten af branchen.

- Vi gør meget for at vise og opfordre til at være dygtige og grundige journalister, og jeg synes, der sket meget gennem de sidste 20-30 år, hvor det er blevet en enormt dygtig branche, så derfor er jeg ked af, at der bliver sået tvivl om vores journalistiske tæft.

Vanvittigt

Selv om han understreger, at han ikke kender alle detaljer i sagen om Michael Qureshi, så tøver han ikke med at tage klart afstand fra sin tidligere kollegas arbejdsmetoder.

- Det er for mig vanvittigt, og det hører ingen steder hjemme i journalistikken, og jeg kan ikke forestille mig, at man har skullet opdigte kilder, siger formanden.

Michael Qureshi, der sad i bestyrelsen for Danske Sportsjournalister, valgte selv at kontakte Andreas Kraul, efter afsløringerne begyndte at rulle for at informere om, at han ville trække sig fra bestyrelsen.

Dermed slap Andreas Kraul for at ekskludere ham. Om det skal være muligt at træde tilbage i bestyrelsen må fremtiden vise, forklarer Andreas Kraul.

- Nu må vi se, hvor alvorligt det er. Forhåbentlig har manden ikke slået nogen ihjel. Vi er ikke en forening, der ekskluderer folk på livstid. Det kan sagtens være, at der også er en vej tilbage til journalistikken for Michael Qureshi, siger Andreas Kraul.