Samfund

Professor om sygehus-kaos: Det kan blive værre endnu

Der kan sagtens ske yderligere forsinkelser af byggerierne af supersygehuse i Region Midtjylland, selv om flere af byggerierne af supersygehusene i regionen allerede har været ramt af forsinkelser.

Det siger Per Nikolaj Bukh, Professor i økonomistyring på institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, til TV 2.

- Der kan sagtens ske komme flere forsinkelser, men der er ikke andet at gøre end at holde fast og beholde snuden i sporet, siger Per Nikolaj Bukh efter Jyllands-Posten tirsdag kan afslører, at skred i budgetterne og tidsplanerne for de nye supersygehuse, der skal bygges i blandt andet Skejby, Gødstrup og Viborg, betyder at byggerierne af sygehusene bliver stærkt forsinket.

Artiklen fortsætter under videoen

Pressede budgetter fra starten

Per Nikolaj Bukh siger, at en af årsagerne til forsinkelserne, kan være at budgetterne har været for pressede fra starten.

- Den ramme, der er lagt, er lagt på et tidligt tidspunkt. Det er muligt, det simpelt hen har været for presset fra starten, siger Per Nikolaj Bukh.

Men han siger også, at byggerierne af supersygehusene endnu ikke er på katastrofekurs.

- Det her er ikke på katastrofekurs endnu. Budgetterne er ikke overskredet endnu, men der er en markant risiko for det, siger Per Nikolaj Bukh.

Han siger også at nogle af de beskæringer af budgetterne, der er sket giver god mening - blandt andet fordi patienterne nu ligger kortere tid i sengene på hospitalerne.

- Nogle af de her justeringer giver ganske god mening, siger han.

Gå på opdagelse i TV 2's interaktive kort herunder og se, hvad sygehusene koster i hver region: