Samfund

Bortvist Ekstra Bladet-journalist: - Jeg har ikke opdigtet kilderne

Sportsjournalisten Michael Qureshi tager nu bladet fra munden, efter han fredag blev bortvist fra Ekstra Bladet, for at have brugt "urigtige navne på kilder".

Det sker i en email til journalisternes fagblad Journalisten., hvor han afvise at han har opdigtet kilderne.

- Det blev bare en glidebane til sidst, og når man manglede de mest elementære citater, så var det nemmest at ringe til de mennesker, som jeg kendte bedst og holde fast i deres pseudonym, skriver Michael Qureshi til Journalisten. 

Trækker artikler tilbage

Sagen fik konsekvenser for sportsjournalisten, da sportsmagasinet Onside på TV3 Sport begyndte at grave i hans historier. Her kom det frem, at Michael Qureshi havde opdigtet navne på flere kilder over en længere årrække. Det drejer sig om fire kilder i den tid, Qureshi var ansat på BT og mindst én kilde under hans ansættelse på Ekstra Bladet. 

Mens Ekstra Bladet valgte at bortvise Qureshi og starte en undersøgelse af hans artikler, har BT efterfølgende trukket 23 artikler tilbage, som er skrevet af journalisten. Avisen kan ikke afvise, at der senere kan blive trukket endnu flere artikler tilbage. Undersøgelsen foregår stadig.

Michael Qureshi udtalte i et interview med Onside, at han havde brugt pseudonymer på kilder uden at lade det fremgå i artiklerne. Siden forklarede han sig yderligere i en besked på Facebook og Twitter, men derudover har han ikke ønsket at stille op til interview - heller ikke med TV 2. 

Dødked af det

Nu forklarer han sig så yderligere til Journalisten. 

- Jeg har været alt for opsat på at gøre forskellen på dagen for mine arbejdsgivere og på at befinde mig helt inde i kernen omkring de største internationale navne. Det har medført nogle metoder, som set i bakspejlet naturligvis ikke er god skik, og jeg er dødked af, at jeg aldrig stoppede op for at lave en varedeklaration eller drøftede det med mine chefer, lyder det fra Qureshi. 

Han tilføjer, at han efter overvejelser og drøftelser med sine kilder, har valgt ikke afsløre navnene på de kilder, der gemmer sig bag pseudonymerne, fordi det kan få konsekvenser for dem. 

Samtidig minder han om, at han også har stået bag store historier indenfor sportsverdenen, som ikke har været usande. Blandt andet henviser Qureshi til, at han i september som den første fodboldsjournalist kunne afsløre cheftræneren for FCM og AGF.   

Ekstra Bladet har oplyst, at avisen vil offentliggøre resultaterne af sin undersøgelse af Michael Qureshi på fredag.