Samfund

Black Friday i gang: Kunder strømmer ind i Elgiganten fra morgenstunden

Elgiganten i Herlev ved København var blandt de forretninger, der startede Black Friday tidligt fredag morgen - klokken syv åbnede forretningen.

Cirka 100 morgenfriske kunder havde grebet chancen for at gøre kup og få varer nedsat med op til 3000 kroner. De var klar, da Elgiganten slog dørene op klokken syv - tre timer før konkurrenterne,

- Vi har set, hvordan Black Friday har udviklet sig over de senere tre-fire fem år, siger Peder Stedal, administrerende direktør i Elgiganten til TV 2.

I USA er der flere steder udbrudt slagsmål i de forløbne år, når kunderne skulle kæmpe om de gode tilbud. I Elgiganten forløb Black Friday-starten i god ro og orden - men kunderne løb storm på Elgigantens hjemmeside natten til fredag.

Ekstrem trafik

- Vi har haft ekstrem trafik. Vi har været udfordret. Vi har haft en vækst på næsten 200 procent fra vi gik live. Der er stadig en ekstrem trafik i forhold til sidste år siger Peder Stedal. Hjemmesiden åbnede ved midnat natten til fredag.

Peder Stedal oplyser, at Elgiganten i år har besluttet at åbne klokken syv om morgenen. Tidligere åbnede Elgiganten klokken 10.

- Sidste år var første år vi havde Black Friday, og vi havde kæmpe køer på døren, da vi åbnede klokken 10. Så i år ville vi give de morgenfriske muligheden for at handle inden de skal på arbejde, sige Peder Stedal.

Forbrugerrådet Tænk maner til besindighed under Black Friday. Hør vurderingen fra Jacob Steenstrup, juridisk konsulent: