Fik nej fra banken - ville starte virksomhed i forkert postnummer

Iværksætteren Birgitte Sally ville oprette en kursusvirksomhed med stresshåndtering og mindfullness, der skulle ligge i Odsherred i Nordvestsjælland,

Iværksætteren Birgitte Sally ville oprette en kursusvirksomhed med stresshåndtering og mindfullness, der skulle ligge i Odsherred i Nordvestsjælland, men den adresse gjorde det svært at låne penge.

- Jeg fik at vide af banken, at det var på grund af postnummeret. Desværre. Der var ikke noget at gøre. De kunne ikke hjælpe mig, fordi de havde tabt masser af penge i Vestsjælland, fortæller Birgitte Sally til TV 2.

Vil gerne skabe vækst
Da hun henvendte sig til Nordea var det med et ønske om hjælp til finansiering af 4,7 millioner kroner. Med en indkomst i den gode ende og to millioner i hånden, havde hun ikke forestillet sig, at det ville blive et problem at flytte fra København til Vestsjælland. Tværtimod. 

- Det er virkelig meningsløst for mig, at det ikke kan lade sig gøre at få lov til at etablere den virksomhed, jeg gerne vil. Jeg har nogle penge, og vil rigtig gerne ud og skabe nogle arbejdspladser og skabe noget vækst i et område, men jeg kan ikke få lov, siger Birgitte Sally.

Lokal bank sprang til
Nordea vil ikke kommentere den konkrete sag. Det blev også den lokale bank, der hjalp Birgitte Sally med at stykke økonomien sammen. Blandt andet med et banklån, der er dyrere end det, hun kunne have fået i realkreditten.

Der er nu gået næsten et år. Birgitte Sally er ikke helt i hus endnu. Men om 14 dage flytter de første overnattende kursister ind - og alt det kun fordi hun har nægtet at give op.

- Hvis man skal gøre sådan noget her på en mere fornuftig måde, er man nødt til at have noget mere risikovillig kapital. Der er masser af historier med folk, der har problemer med at låne penge. Det dur ikke, hvis vi vil tage det alvorligt, at vi vil skabe vækst i yderområderne, lyder det fra Birgitte Sally.