Samfund

Tesla: Vi har bestilt 2500 nummerplader

Det er elbil-giganten Tesla, der har bestilt 2500 nummerplader, men Teslas kommunikationschef Esben Pedersen afviser overfor TV 2 at det er sket for at hamstre nummerplader for at omgå en kommende afgift, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) har antydet.

- Vores nummerplade-bestillinger foretages fra centralt hold. Vi bestiller gerne fremadrettet. En nummerplade repræsenterer ikke et salg af en bil, før den er sat på en bil. Bestillingen på 2500 nummerplader har ikke taget højde for de mulige ændringer i bilafgifterne, men reflekterer blot en optimistisk prognose af salget fremadrettet, siger Esben Pedersen til TV 2.

Ikke hamstring

Han afviser at bestillingerne af nummerplader har noget med hamstring at gøre.

-  Vi producerer kun biler på bestilling. Vi kommer ikke til at levere 2500 ekstra biler før nytår. Alle biler vi registrerer i år, leveres til slutkunder i år. Vi har til dato i år leveret omkring 1000 biler og vi kommer ikke til at levere 2500 biler yderligere. Siden afgiftsaftalen blev fremlagt 9. oktober har vi leveret 144 biler, siger Esben Pedersen.

Skatteministeren har tidligere sagt sådan her til TV 2:

- Jeg er ikke sikker på, det er biler, der befinder sig i landet, og derfor tyder det på, at det er omgåelse af reglerne. Noget tyder på, at nogen hamstrer. Jeg synes ikke det er fair, at det går ud over danskerne, og derfor bliver vi nødt til at overveje at gribe ind, sagde Karsten Lauritzen til TV 2.