Samfund

Chokerede TV 2-ansatte gav afgående direktør lang klapsalve

Han blev ansat på TV 2 i 1994 og indtrådte i direktionen i april 2010. Men tirsdag kort efter klokken 10 meddelte Michael Dyrby medarbejderne på TV 2, at han fratræder sin stilling som nyhedsdirektør.

- Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør, lød begrundelsen.  

TV 2-medarbejderne var både samlet i lokaler på Kvægtorvet i Odense, hvor Michael Dyrby selv befandt sig, og på Teglholmen i København med på direkte link.

Og det var en chokeret forsamling, der fik beskeden fra den afgående direktør, som altså fratræder med øjeblikkelig virkning.

Modtog lange klapsalver

Efter en kort briefing fra Michael Dyrby lød der lange klapsalver, og mange var tydeligt berørte efter den overraskende melding.

- Han har været med til at starte en masse op siden 1994. Det var et bevæget øjeblik, og det er drønærgerligt, at det skal ske på den måde, siger hovedtillidsmand på TV 2 Lennart Sten.

Michael Dyrby er da også selv meget ærgerlig over at måtte opsige sin stilling på grund af sin affære.

- TV 2 har været mit andet hjem, og jeg har nydt hver en dag – hver en time – jeg har tilbragt først på Kvægtorvet i Odense og på Teglholmen i København. Det har været et privilegium at være en del af teamet, siger Michael Dyrby og tilføjer:

- Selve sagen er reelt privat og uden konsekvens og perspektiv for andre end min familie og jeg. Mit fokus vil fremadrettet ligge her – hos dem, jeg har såret allermest. Jeg har derfor heller ikke yderligere kommentarer end denne, siger Michael Dyrby.