Ikonisk Olsen Banden-bygning reddet

Hardcore Olsen Banden-fans var ved at falde ned af stolene, da det kom frem, at Banedanmark ville rive et nedlagt kontroltĂĄrn ned. 

Det er nemlig ikke et hvilket som helst kontroltĂĄrn, selvom det ser forsømt og forladt ud i dag. 'Det gule palæ' var en del af kulisserne til filmen 'Olsen Banden pĂĄ sporet' fra 1975. Og den slidte bygning har stor affektionsværdi for Olsen Banden-afficionados. 

Derfor er der jubel i fanklubben, der lørdag kunne meddele, at Det Gule Palæ er reddet.

Tårnet skal være minimuseum

Det er A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret en million kroner til fanklubbens arbejde med at redde bygningen. 

Planen er at flytte Det Gule Palæ fra København til Gedser remise, hvor det skal renoveres og være minimuseum for Olsen Banden-fans og togentusiaster. 

Det koster sammenlagt 1,3 millioner.

Frist er forlænget med et år

Selvom Olsen Banden Fanklub har samlet penge ind, sĂĄ er man stadig ikke helt i mĂĄl efter den gavmilde donation fra A.P. Møller-fonden. 

Men for fanklubben er sejren sĂĄ godt som hjemme. 

- Dermed kan flytningen nu realiseres og tĂĄrnet sikres fra nedrivning, hvilket er helt fantastisk, siger Rune Holm Clausen, formand for Olsen Banden Fanklub DK, i en pressemeddelelse. 

Banedanmark, der gerne vil bruge grunden til noget andet, havde givet fanklubben et ĂĄr til at flytte den gamle rønne. Ellers ville den blive revet ned. 

Den frist stod til at udløbe ved udgangen af 2015. Men Det Gule Palæ kan tidligst blive flyttet til næste ĂĄr, sĂĄ Banedanmark har forbarmet sig og forlænget fristen med et ĂĄr. 

Det bliver en historisk begivenhed 

Planen er nu, at tĂĄrnet skal flyttes i sommeren 2016. Og det bliver stort: 

- Det bliver en historisk begivenhed til glæde for sĂĄvel togentusiaster som danske og tyske Olsen Banden fans, lyder det fra fanklubbens formand, der kun har oplevet stor opbakning til projektet. 

- Vi har kun modtaget positive tilkendegivelser fra alle fronter. Særligt fra Morten Grunwald, Ove Verner Hansen og Jes Holtsø samt Nordisk Film har der været stor opbakning til projektet, der dermed bevarer en af dansk filmskats største filmklenodier. 

Flytningen er i dag et projekt i samarbejde mellem den danske og tyske Olsen Banden Fanklub samt foreningen for bevarelsen af Det Gule Palæ.