Samfund

Nu ændrer Ekstra Bladet forklaring: Interview var fup

Du kan se Presselogen på TV 2 Play her

- Konklusionen er, at vi er blevet snydt af en mand, som vi troede, havde lavet et interview med Higuain.

Sådan siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, der nu erkender, at det eksklusive interview, avisen bragte med fodboldklubben Napolis stjerneangriber, Gonzalez Higuain, var fup.

Forrige torsdag bragte avisen et længere interview med Higuain. Angriberen roste bl.a. FC Midtjylland – et hold Napoli skulle møde samme aften. Ifølge avisen skulle interviewet være lavet af en freelancejournalist i samarbejde med den italienske sportsavis Corrierre dello Sport. Men straks efter interviewet var blevet offentliggjort gik fodboldklubben Napoli ud og afviste, at interviewet nogensinde har fundet sted.

Men det fastholdt avisens sportsredaktør, Allan Olsen, ellers i mediemagasinet Presselogen i søndags.

- Vi kan ikke 100 procent bekræfte det, men vi har en overbevisning om, at det har det, udtalte Olsen.

Men nu har Ekstra Bladet undersøgt sagen, og er kommet frem til en anden konklusion.

- Journalisten har skrevet til os i ugens løb, at interviewet var ”fake”. Så vi er godt og grundig blevet snydt. Og vi ligger med kæben nede på bordpladen, siger Poul Madsen.

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, fortalte desuden i Presselogen at avisen slet ikke har været i kontakt med Corrierre dello Sport, men har kommunikeret direkte med freelancejournalisten blandt andet via mail.

Presselogen forsøgte at finde den pågældende freelancejournalist. Det lykkedes dog ikke. Heller ikke Ekstra Bladet har haft held med at finde frem til ham efterfølgende, oplyser Poul Madsen.

- Det mest sandsynlige er, at det navn, han har brugt er et fuldstændig tilfældigt navn. Vi har undersøgt, om der findes en journalist, der hedder det her. Det gør der ikke. Vores konklusion er, at vi har haft med en mand at gøre, som på smart vis har forsøgt at snyde os, og at vi ikke har tjekket oplysninger godt nok.

Poul Madsen er gæst i Presselogen på søndag, hvor panelet ser nærmere på sagen.

Du kan se Presselogen på TV 2 Play her

Sådan lød det i Presselogen i søndags: