Samfund

217 bikere hjalp mobbeofferet Nicklas

10-årige Nicklas Ploug Hintze fra Ølstykke ved København er blevet mobbet hele sin skolegang.

Lørdag eftermiddag fik han lidt af en støtte. 217 motorcykelkørere fra Facebookgruppen 'MC mod mobning' mødte op hjemme hos Nicklas, tilkaldt af Nicklas' mor.

- Vi synes ikke, der blev gjort noget af lærerne eller lederne på skolen. Så vi måtte gøre noget, siger Josephine Ploug Hintze.

Tænker på det hele tiden

Det helt særlige optog mod mobning kørte rundt med Nicklas, indtil det rigtige budskab var blevet sendt. Nicklas Hintze håber, at den højlydte erklæring vil hjælpe ham.

- Det betyder noget hele tiden. De slår mig, sparker mig, jeg tænker på det hele tiden. Jeg prøver bare at få det stoppet, både for mig og for alle andre, siger han.

Han er det fjerdemobbeoffer, der får den her behandling og et af de andre, Frederik Mortensen, fortæller, at det virkede for ham.

- Jeg kunne ikke gå udenfor en dør, uden der var nogen, der drillede mig. Men nu har jeg det rigtigt godt, siger han.

Vil gøre en forskel

Foruden den højlydte begivenhed, hjælper MC mod mobning også med en mentor, der holder kontakten til mobbeofrene for at se, om det har virket, og hvad der ellers kan gøres.

- Selvfølgelig kan det virke intimiderende, men inde bag hjelmen sidder der jo bare helt almindelige mennesker, der gerne vil gøre en forskel, siger Susanne Friis Ejlersen, der står bag initiativet.

Hvis man har et barn, der bliver udsat for mobning, kan man skrive til hende på Facebook og måske blive næste projekt for kortegen af motorcykler.