Mor til syvårig ramt af Løkkes plan: - Jeg kender ikke et øje i Jylland

36-årige Pernille Kirkegaard fra Frederiksberg er en af de 3900 danskere, som bliver berørt af regeringens plan om at flyttet statslige arbejdspladser

36-årige Pernille Kirkegaard fra Frederiksberg er en af de 3900 danskere, som bliver berørt af regeringens plan om at flyttet statslige arbejdspladser til provinsen.

Hun arbejder i Statens Administration i København, der fra 2016 skal flytte til Hjørring i Nordjylland. Men det bliver uden Pernille Kirkegaard.

- Jeg skal under ingen omstændigheder flytte til Hjørring. Det kommer ikke til at ske. Jeg har en mand, der også har et job her og en syvårig datter, som går i skole. Vi har hele vores familie og netværk her, og kender ikke et øje i Hjørring – eller Jylland, siger Pernille Kirkegaard til TV 2.

Hun fortæller, at ingen af hendes godt 200 kolleger har planer om at rykke familien op og flytte til Nordjylland:

- Folk var i chok og brød grædende sammen, da vi fik beskeden i dag. Det var ikke lige det, vi havde forventet, da vi mødte på arbejde i morges.

Skal ud på jobmarkedet
Pernille Kirkegaard ser ingen alternativer og skal derfor nu til at søge nyt job.

- Det bliver hårdt. Ikke mindst fordi jeg skal ud og konkurrere med mine dygtige kolleger, som også snart står uden job. Jeg må prøve at se positivt på det, og skal nok finde et arbejde. Men det bliver ikke med mine skønne kolleger, så det bliver aldrig det samme, siger hun.

Hun afviser, at familien kommer på andre tanker, når det værste chok har lagt sig.

- Der er intet overhovedet, der kan få mig til at ændre mening. Jeg har forældre, der er ved at være oppe i årene. Dem skal jeg ikke flytte flere hundrede kilometer væk fra. Det er helt sikkert.

Flytter rundt på arbejdsløsheden
Dem der måtte mene, at der er tale om Københavner-snobberi, når Pernille Kirkegaard og familien afviser Hjørring, siger hun:

- Hvis man ikke har prøvet at stå i samme situation, som vi gør nu, skal man ikke udtale sig. Det er meget ubehageligt at skulle diktere sin familie, at vi nu skal rykke alt op og flytte til den anden ende af landet, hvor man ikke kender en sjæl, lyder det fra Pernille Kirkegaard.

Hun har overordnet svært ved at se fornuften i den plan, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tidligere i dag præsenterede på et pressemøde.

- Det hjælper jo ingen på den lange bane. Man rykker bare rundt på problemet, og flytter arbejdsløsheden fra provinsen til København. Det virker på ingen måde gennemtænkt, siger Pernille Kirkegaard til TV 2.

Du kan se mere til Pernille Kirkegaard i 22 Skammelsen i aften.

Klik på kortet nedenfor for at få det fulde overblik over, hvor de forskellige arbejdspladser flytter hen:

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser i København til provinsen.

Arbejdspladserne skal ifølge regeringen fordeles på 38 byer.

Her er de byer, der står til at få størst glæde af regeringens udflytning:
 

 • Næstved: 395
 • Sønderborg: 392
 • Odense: 286
 • Ringsted: 281
 • Hjørring: 257
 • Viborg: 248
 • Aalborg: 219
 • Aarhus: 201
 • Korsør: 190
 • Holbæk: 119
 • Slagelse: 121
 • Esbjerg: 105

 
Kilde: Statsministeriet