Antallet af asylansøgere lavere end sidste år

16x9
Selvom asylansøgere og flygtninge fylder meget i medierne, så er færre kommet til landet i år, viser tal. Foto: Scanpix

Lige i underkanten af 7000 mennesker har til og med august søgt asyl i Danmark i år.

Lige i underkanten af 7000 mennesker har til og med august søgt asyl i Danmark i år. Det viser nye tal fra Udlændingestyrelsen.

Det er godt 900 personer færre end på samme tidspunkt sidste år.

I alt søgte 1785 personer asyl alene i august mod 2302 personer samme måned sidste år, hvor rekordmange flygtninge og migranter søgte asyl herhjemme.

Ganske som vanligt er det folk fra Syrien, der fylder mest i statistikken. Mere end halvdelen af ansøgerne er herfra.

Og så har asylansøgere fra Eritrea for alvor fundet vej tilbage til Danmark. 362 personer fra det lille østafrikanske land søgte om asyl i august, og Eritrea er nu det land, som næst flest asylansøgere kommer fra.

Slår ikke rødder i Danmark
Antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Danmark, tog for alvor overskrifter i begyndelsen af september i år, hvor der var usædvanlige optrin ved Danmarks grænser, hvor mange mennesker kom til sydfra.

Deres ønske var ikke at slå rødder i Danmark, men i stedet hurtigst muligt komme videre til Sverige og søge asyl der.

Så selvom mindst 13.000 personer alene i løbet af et par uger i midten af september kom til Danmark, så endte myndighederne med at registrere omkring 1500 personer, der ønskede asyl herhjemme.

100 søger asyl hver dag
Udlændingestyrelsen har endnu ikke tal for, hvor mange der har søgt asyl i hele september måned.

Indtil videre har styrelsen meldt ud, at omkring 100 personer har søgt asyl hver eneste dag i september, og hvis den tendens holder måneden ud, vil det samlede antal være det højeste målt på en enkelt måned i år, men det ligger stadig på niveau med september måned sidste år.

Den danske regering har lovet de øvrige EU-lande, at Danmark frivilligt vil tage imod 1000 af de i alt 120.000 asylansøgere, som EU-Kommissionen helt akut vil have fordelt mellem landene.

De 1000 personer er således ikke en del af ansøgertallet for august måned.

 

Migrant, flygtning eller asylansøger?

Migranter
En person, der er rejst til et andet land. Årsagen kan være uskyldig, men det kan også være, krig, fattigdom eller noget tredje.

Illegal indvandrer
En person, der rejser ind i et land uden om myndighederne.

Asylansøger
En person, der henvender sig til myndighederne og beder om asyl.

Afvist asylansøger
Personer, der får nej til asyl og derfor skal forlade landet, hvor de søgte om asyl.

Flygtning
En person, der har fået asyl, fordi vedkommende forfølges i sit hjemland. Personen får status som flygtning og får herefter særlige rettigheder. Betegnelsen bruges af nogle også generelt om de tusindvis af mennesker, som er på vej mod Europa. Nogle politikere er ofte forsigtige med på forhånd at bruge ordet, da de frygter, at der kan ligge et løfte om eller en pligt til at hjælpe. For nylig indgik Frankrig og Storbritannien en aftale om krisen ved Calais. Aftalen er på 3400 ord. Ordet "migrant" bruges 36 gange, "flygtning" bruges slet ikke.

Kilde: AFP