Samfund

Danskerne har ændret holdning: - Vi bør tage imod flere flygtninge

En ny Gallup-undersøgelse viser, at der inden for det seneste år er sket et markant skred i danskernes holdning til flygtningekrisen.

I dag mener de fleste danskerne – 56 procent – at vi bør give opholdstilladelse til flere flygtninge og for et år siden var det kun 36 procent, der var af den opfattelse.

Det skriver Berlingske søndag.

Danskerne har indset alvoren

Det er ifølge direktør for Tænketanken Europa, Bjarke Møller, den helt ekstraordinære flygtningesituation, der har ændret danskernes holdning.

På blot et år er krisen nemlig blevet intensiveret, og medierne forsyner dagligt seere og læsere med billeder af vandrende flygtninge og migranter på danske motorveje, familier på flugt fra politiet i Rødbyhavn og en død dreng i vandkanten. Alt sammen noget, der påvirker danskernes tilgang til krisen.

- Målingen er udtryk for, at danskerne har erkendt, at vi er nødt til at gøre noget ved problemet. Vi kan ikke vende ryggen til længere, siger Bjarke Møller til Berlingske.

Han understreger, at tilsvarende undersøgelser tidligere har vist samme tendenser og vurderer ikke, at Gallup-målingen kun er et udtryk for den aktuelle situation i Danmark.

Mens målingen viser, at 56 procent enten er enige eller overvejende enige i, at Danmark bør give flere opholdstilladelser, så mener 37 procent det modsatte. Dermed er billedet nærmest vendt på hovedet siden sidste år, hvor 57 procent var uenige i, at Danmark bør lempe kravene.

Ni ting du ikke vidste om flygtningekrisen