Samfund

Vild flugt: Her stikker flygtning af fra politiet i Rødby

En mand er onsdag aften stukket af fra det ene af de to tog med flygtninge og migranter, der hele dagen har holdt på Rødby Færge Station.

Det skete ved 20-tiden, da det pludselig lykkedes manden at storme ud af en dør i toget, da politifolkene uden for var uopmærksomme. Herfra sprang han først over et hegn, hen over to perroner og satte i løb væk fra stedet.

- Ude bagved holdt en bil, som han sprang ind, og den kørte væk med hvinende dæk. Som billederne viser, gik det meget, meget stærkt. Den her mand var meget ivrig, og han er altså undgået og at blive registeret, fortæller TV 2s reporter i Rødbyhavn, Rasmus Tantholdt, der overværede flugten.

Flere er klar til at hjælpe

Under flugten blev der jublet fra flere af de fremmødte, og Rasmus Tantholdt fortæller, at der holder masser af biler ude foran stationen, og at mange mennesker står klar til at hjælpe flygtningene, hvis flere slipper ud af toget.

- Jeg kan ikke sige, om der var kontakt på forhånd. Formentligt løb han bare ud til den nærmeste bil og blev kørt væk af nogle mennesker, fortæller Rasmus Tantholdt.

Vil til Sverige

I alt sidder omkring 240 flygtninge og migranter fortsat afventende i to tog i Rødbyhavn.

Her har de siddet siden henholdsvis i aftes og i nat, fordi de netop ikke ønsker at blive registreret af de danske myndigheder. De ønsker i stedet at få lov til at fortsætte til Sverige og søge asyl der.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har imidlertid gjort det klart for personerne på toget, at det ikke er en mulighed. Politiet har løbende forhandlet med personerne i toget, men uden resultat.

Rasmus Tantholdt kunne i timerne op mod den pludselige flugt berette om, at større antal politifolk og fem salatfade var ankommet til Rødbyhavn. Det er onsdag aften dog endnu uvist, hvad der kommer til at ske med de 240 personer.

Sådan har flygtningesituationen udspillet sig onsdag

  • Rigspolitiet oplyser, at der fra søndag morgen til onsdag aften er ankommet over 3000 udlændinge til Danmark. Størstedelen har ikke ønsket at søge asyl her i landet.
  • Rødby

    Natten til onsdag ankom et tog efter lang tids forsinkelse til Rødby. Omkring 100 flygtninge og migranter nægtede at forlade toget, som politiet har bevogtet siden. Onsdag formiddag ankom endnu et tog med omkring 140 flygtninge og migranter til Rødby. Også dette tog bevogtes af politiet. Onsdag eftermiddag flygtede mellem 25 og 30 personer fra togene. Størstedelen er siden blevet anholdt. Senere på eftermiddagen lagde en færge til med et tog med yderligere 100 flygtninge og migranter ombord. De lod sig flytte til en bus for at blive kørt væk og registreret. Sent onsdag aften stak flere flygtninge af fra togene, og ved 23-tiden lod politiet dem gå og køre væk i private biler.

  • Padborg

    Et tog med omkring 75 flygtninge og migranter ankom onsdag til Padborg. De nægtede at lade sig registrere i Danmark. Omkring 300 flygtninge og migranter udvandrede fra Frøslev Skole og er på vej nordpå ad motorvej E45. Omkring klokken 15:15 onsdag ankom endnu et tog med omkring 150 flygtninge og migranter til stationen.

  • Andre steder

    I Grenå er den første dansker anholdt for menneskesmugling. En 41-årig mand forsøgte at fragte fem udlændinge til Sverige med færgen. På Øresundbroen har toldere iværksat eftersøgning af biler for at forhindre menneskesmugling. DSB oplyste, at man på ordre fra politiet har indstillet al togtrafik mellem Danmark og Tyskland på ubestemt tid.