Rigspolitiet: Vi kan kun holde på flygtninge i tre dage

Politiet kan ikke forhindre de migranter og flygtninge, der ikke vil registreres i Danmark, i at rejse til Sverige, når de tre gange 24 timer, som pol

Politiet kan ikke forhindre de migranter og flygtninge, der ikke vil registreres i Danmark, i at rejse til Sverige, når de tre gange 24 timer, som politiet må tilbageholde dem, udløber.

Det oplyste rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg onsdag på et pressemøde i Glostrup.

- Vi har i udlændingeloven hjemmel til at tilbageholde folk i tre gange til 24 timer. Det er klart, at når den tid, hvor vi kan tilbageholde de her folk, udløber, så kan vi ikke forhindre dem i at rejse til et andet land, siger Jens Henrik Højbjerg.

- Det står folk frit for, hvad de gør efter de tre gange 24 timer.

Vild forvirring i Rødby
Samtidig melder flere medier, der står på Rødby Færge Station om en opblødning i politiets linje.

Politiet på stedet har ifølge TV 2 og DRs journalister på Rødby Færge Station fortalt migranterne og flygtninge, der nægter at forlade det tog, de ankom i, at toget vil blive kørt til København, hvor de vil få mulighed for at komme til Sverige.

Den aftale havde rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg dog ikke hørt noget om, og han kunne ikke bekræfte, at en sådan aftale var indgået.

Roser betjentes indsats
Han gav sine politibetjente stor ros for deres håndtering af begivenhederne de seneste dage.

- Vores prioritet har været at beskytte liv og sørge for, at ingen er kommet til skade, sagde han.

Rigspolitiet oplyser i en pressemeddelelse, at færge- og togtrafik er indstillet. Hvornår den åbnes afhænger af udviklingen i den sikkerhedsmæssige situation.

- Af sikkerhedsmæssige grunde har vi været nødt til at lukke visse motorvejsstrækninger og stoppe togtrafikken, ligesom det af sikkerhedsmæssige grunde ikke har været muligt at fortsætte sejladsen mellem Puttgarden og Rødby, siger politidirektør Svend Larsen.