Samfund

Dramatiske scener i Padborg: Børn lå grædende på jorden - politiet tvang folk med

Onsdag formiddag er yderligere omkring 50 flygtninge og migranter ankommet til Padborg i et tog, og flere af dem nægtede at forlade perronen, hvilket har skabt konfrontationer med politiet.

- Politiet havde ikke forventet, at så mange havde været med toget. De scener, der har udspillet sig, har været forholdsvist anspændte, fortæller Winnie Laursen, TV 2's reporter på stedet.

I over en time sad den samlede gruppe på perronen og ville ikke med i en bus. Derfor måtte politiet trække den sidste gruppe af flygninge med ind i busserne, da de ikke gik med frivilligt.

- Nu tager man flygtningene en for en under armen og ind i en bus, fortæller Winnie Laursen og tilføjer:

- Man har sagt via en tolk: I kan lige så godt give op.

Politiet blev nødt til at hive fat i personerne, mens små børn i midten af gruppen lå grædende på jorden og skreg. 

Der stod ifølge Winnie Laursen 16-17 betjente omkring den sidste del af gruppen, der var præget af børn, kvinder og få mænd.

Vil ikke registreres

Politiet forsøgte først, da toget ankom til perronen i morges, via dialog at få gruppen af flygtninge og migranter overtalt til at følge med, men tog derefter gruppen med ind i busser, fordi alle skal registreres. 

Striden handler om, at gruppen blot vil igennem Danmark. De over 50 flygtninge og migranter har fra starten ikke ønsket at forlade perronen, fordi de vil videre, og de fortæller, at de blot er i transit i landet. De vil ikke lade sig registrere i Danmark, og derfor modsætter de sig at komme med busser. 

Det drejer sig om personer fra Syrien, Irak og Afghanistan, er det kommet frem.

Et nyt tog venter også inden længe på perronen, hvilket gør situationen endnu mere kompliceret, men det bliver omdirigeret:

- Der kommer endnu et tog her på perronen i Padborg, men det er blevet omdirigeret til et andet spor. Det er fordi, den her situation kan man ikke løse inden næste tog kommer.

Politiet med en gruppe af flygtninge og migranter på stationen. Artiklen fortsætter under billedet.

Flygtet fra skole

Nogle af de flygtninge og migranter, der allerede er indkvarteret på en skole i Padborg, er flygtet væk fra skolen og er på vej mod Sønderjyske motorvej. Det gør, at den er spærret flere steder.

- Der er en større gruppe mennesker, der er flygtet fra og som lige nu befinder sig ved Motorvej E45.

Det har politiet også oplyst, at de har afspærret motorvejen.

- Syd- og Sønderjyllands Politi har af sikkerhedsmæssige årsager valgt at lukke motorvejen midlertidigt ved Padborg syd, indtil der er tolke fremme til at sikre dialogen samt busser klar til at samle de gående op og fragte dem væk fra motorvejen, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Et andet sted i Danmark holder to tog med flygtninge og migranter, der ikke vil forlade dem. Se, hvordan situationen er i Rødby:

FAKTA: Så mange migranter kom til Danmark mandag

 • Politiet anslår, at mellem 825 og 850 migranter og flygtninge kom til Danmark mandag.

  Mandagen igennem har politiet ved den danske grænse modtaget flere hundrede migranter og flygtninge, der har krydset grænsen.

  Ifølge en rundringning til politikredse på ruten mellem Tyskland og Sverige anslår politiet, at der mandag ankom mellem 825 og 850 migranter og flygtninge til Danmark.

 • Her er, hvad politikredsene anslår, de har modtaget:

  Sydsjælland og Lolland-Falster Politi: 560-570.

  Syd- og Sønderjyllands Politi: 255-270. Heraf er op imod 20 samlet i et tog, der holder på Padborg station. De nægter at komme ud, fordi de ikke vil registreres i Danmark.

  Københavns Politi: 9

  Fyns Politi: 1

 • Søndag ankom 234 migranter og flygtninge til Rødby på Lolland. Dermed anslår politiet der, at de i Rødby har modtaget omkring 800 de sidste to dage. Omkring 300 af dem, anslår politiet, befinder sig forskellige steder på Lolland, nogle af dem er på vej til Sverige.

  Mandag eftermiddag var 160 af de registrerede migranter og flygtninge ankommet til Center Sandholm - bedre kendt som Sandholm-lejren.

 • Kilder: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Fyns Politi, Københavns Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og Københavns Omegns Politi.