Samfund

Politiet talstærkt til stede - familie stoppet på første morgentog i Padborg

Efter en mandag, hvor mere end 800 flygtninge og migranter krydsede den dansk-tyske grænse er kontrollen ved alle grænseovergange blevet skærpet tirsdag morgen.

Allerede da det første tog fra Tyskland kørte ind på perronen i Padborg, var Syd- og Sønderjyllands Politi mødt talstærkt op for at kontrollere toget.

Omkring 15 betjente står for kontrollen, oplyser TV 2’s udsendte Jens Wermuth Andresen fra perronen i Padborg, hvor de første allerede er blevet stoppet og hentet ud af toget. Ifølge politiet blev fem personer tilbageholdt på det første morgentog.

- De bliver spurgt om deres oprindelsesland, og hvad deres planer er, og hvis ikke de vil svare, så kan man anholde dem, forklarer han og tilføjer, at man i skrivende stund har tilbageholdt 30 personer, der mandag ikke ønskede at svare på politiets spørgsmål.

TV 2 har været i kontakt med tysk politi, der oplyser, at 100 migranter og flygtninge er blevet tilbageholdt af politiet på togstationen i Flensborg, hvillket kan være årsagen til, at der kun var fem med toget til Padborg.

Tysk politi oplyser i øvrigt, at man nu stopper med at kontrollere togene mod Danmark.

I alt er mellem 255 og 270 personer, primært fra Syrien, mandag blevet indkvarteret midlertidigt på en skole i Padborg. Her skal de registreres af politiet som første skridt.

Og resten af tirsdagen og de kommende dage, vil politiet fortsætte med at have et ekstraordinært fokus på grænsen.

- Vores fokus på grænsen er øget. Vi har øget kontrollen med togene og i det hele taget opgraderet kontrollen med al indrejse. Også biler, forklarede vicepolitiinspektør Jan Lambertsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi kort efter midnat til Ritzau.

Personer, der vil ansøge om asyl i Danmark, bliver overført til Sandholmlejren i Nordsjælland.

En mindre gruppe er allerede blevet sendt af sted.