Kronprinsesse Mary hejser et flag for kvinders rettigheder

Forud for verdens største kvindekonference, der bliver afholdt i København næste år, samles 100 forskellige organisationer og virksomheder til et inspirationsmøde tirsdag.

Her vil også kronprinsesse Mary være til stede, da hun er blevet udnævnt til protektor for Women Deliver-konferencen.

Som symbol på, at kvinders rettigheder og ligestilling er kommet på den internationale dagsorden og er blevet en del af FN's såkaldte verdensmål, vil kronprinsessen tirsdag eftermiddag hejse et særligt flag - Flaget med Verdensmål Fem: Ligestilling.

Det oplyser arrangørerne bag Women Deliver i en pressemeddelelse.

Kronprinsesse Mary hejser dermed det første flag af de i alt 17, som skal vaje andre steder i verden for at sætte fokus på målene frem til, at FN's Generalforsamling mødes senere i september.

Verdensmålene er en serie ambitiøse målsætninger om blandt andet at gøre en ende på ekstrem fattigdom, bekæmpe ulighed og tackle de store udfordringer ved klimaforandringerne inden år 2030.

Også grøn energi, fred og retfærdighed samt bekæmpelse af sult er blandt målene, der ventes vedtaget i FN.

Målet med Women Deliver-konferencen, der løber af stablen i maj 2016 i Bella Center København, er, at kvinders sundhed, uddannelse og økonomiske muligheder kommer på dagsordenen.

Tidligere har konferencen været holdt i London, Washington og Kuala Lumpur, og løbende har den vokset sig større og større. I København regner man med op til 5000 deltagere - både mænd og kvinder.

Ved inspirationsmødet tirsdag skal de deltagende organisationer og virksomheder udvikle idéer og planlægge arrangementer, der kan engagere danskerne forud for det store møde i København.

Women Deliver-konferencen bliver den første store internationale konference, efter at FN er kommet med nye udviklingsmål for verden i september 2015.