Samfund

Jødisk Samfund om Zentropas terror-film: Kommer for tæt på

Det Jødiske Samfund er bange for, at Zentropas kommende film om Omar El-Hussein, der stod bag skudattentaterne i København for et halvt år siden vil skade mere, end den vil gøre gavn.

Det mener formanden for det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen.

- Jeg er bekymret for en filmisk fremstilling, der skal skabe forståelse for en morderisk gerning. Det synes jeg ikke, de efterladte har brug for, siger han.

Terrorangrebet mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade skete i februar i år, og et halvt år er ikke nok til at få bearbejdet de følelser, der stadig er hos de pårørende, mener Dan Rosenberg Asmussen.

Instruktøren bag den kommende film, Manyar Parwani, udtaler, at han vil prøve at skabe en forståelse for, hvad der foregik inde i Omar El-Husseins hoved, og hvad det er for nogle forhold, som var medvirkende til hans radikalisering.

Men her er Dan Rosenberg Asmussen bange for, at en sådan filmisk fremstilling vil skabe sympati for morderen.

- Attentatet var en uhyggelig og utilgivelig handling. Jeg kan få øje på en risiko for, at en fiktionsfilm vil skabe forståelse for morderens motiver, siger han og fortsætter:

- Som samfund har vi brug for at forstå, hvad der skete for at forhindre, at det gentager sig - ikke for at sælge film i biografen, siger Dan Rosenberg Asmussen.