Samfund

Efterskole tager smartphone fra elever i 14 dage

Se dokumentaren "Når mobilen ta'r magten" på TV 2 PLAY

Mobiltelefoner og smartphones fylder mere og mere i danskernes hverdag, og den lille skærm sniger sig i stigende grad ind i situationer, hvor den måske ikke hører til.

TV 2 har i denne uge fokus på danskernes mobilafhængighed og har i den anledning besøgt Svenstrup Efterskole ved Næstved, hvor man i flere år har haft en helt særlig regel for mobilforbruget blandt skolens nystartede elever.

Reglen er meget simpel, selvom den for nogle måske virker en smule drastisk: Alle mobiltelefoner inddrages i de første 14 dage af opholdet på efterskolen.

På efterskole for at lære nyt

Ifølge skolens ledelse er 14-dages-reglen indført for at påvirke eleverne til et mere fornuftigt mobilforbrug både på og uden for skolen.

- De vælger at komme på efterskole og vælger at forpligte sig til hinanden, og det gør man ikke, hvis man har en mobiltelefon i hånden hele tiden, siger Gitte Edelgaard, forstander, Svenstrup Efterskole, til TV 2.

Ifølge forstanderen har skolen haft reglen i mange år og udelukkende med positive resultater. Hun mener, at det er skolens opgave at bryde elevernes mobilvaner, da de netop er startet på efterskole for at lære nyt.

- Vi vil gerne give dem nogle andre ting og få dem til at være nærværende og få bedre koncentration. I det hele taget at forpligte sig til hinanden, så man møder nogle nye mennesker.

Se interviewet med Gitte Edelgaard i videoen over artiklen.

Herunder kan du høre, hvad eleverne mener om 14-dages-reglen:

Se dokumentaren "Når mobilen ta'r magten" på TV 2 PLAY

Tag TV 2's test og se om du er afhængig af din mobiltelefon:

T2Toolbox embed

Mobilafhængighed på TV 2:

TV 2 sætter fokus på mobilafhængighed med dokumentaren "Når mobilen ta'r magten".

De to programmer kan ses på TV 2 PLAY

TV 2 ønsker at sætte fokus på vores store mobilforbrug og undersøger, hvad mobilen gør ved vores nærvær og vores koncentrationsevne.

Seerne er med på fødegangen, på gymnasiet og på ferien.

Holder danskerne nogensinde fri fra mobilen?

Alle programmer er tilgængelige på TV 2 PLAY.