Danske Spil krævede hans milliongevinst retur: - Sikke en rutsjetur

Tænk hvis du vandt i Lotto - og fik et brev fra Danske Spil om, at du havde vundet en million kroner! Tænk så, hvis det senere viste sig, at det va

Tænk hvis du vandt i Lotto - og fik et brev fra Danske Spil om, at du havde vundet en million kroner!

Tænk så, hvis det senere viste sig, at det var en fejl.

Netop det oplevede førtidspensionist Kay-Ulrich Olsen denne sommer - og han havde endda nået at bruge en del af pengene.

- Det har været en rutsjetur. Meget surrealistisk. Jeg er lige kommet på førtidspension og har haft en periode med kontanthjælp, og det eneste der triller rundt i hovedet er den her million, siger Kay-Ulrich Olsen til TV 2.

Da han i starten af juli bad sin kioskdame tjekke sin lottokupon, var der gevinst. De mange penge gik ind på kontoen allerede dagen efter, hvor der også kom et brev.

- Der står, "tillykke du er den heldige vinder af onsdagens ekstratrækning", siger Kay-Ulrich Olsen.

- Jeg skulle til noget kom-sammen med nogle mennesker, der står mig meget nært. Jeg tænker så, at jeg kan hjælpe tre familier med nogle klækkelige beløb.

Kay-Ulrich selv betalte nogle regninger og købte sig et par nye sko – og en el-cykel.

Danske Spil: Der er sket en fejl
Sidste tirsdag – to uger efter han havde modtaget pengene - havde han også inviteret børnene og børnebørnene i Tivoli, men i toget på vej derhen, fik han en opringning fra Danske Spil.

- Jeg spørger, hvad drejer det sig om. Jamen, de har overført en million til min konto og dem vil de gerne have tilbage. Så går jeg fuldstændig i baglås oppe i hovedet, fortæller Kay-Ulrich Olsen, og fortsætter:

- Han begynder så at virke truende - og så skulle jeg vide, at han ville sende det højere op i systemet.

Efter TV 2 ringede til Danske Spil og spurgte ind til sagen, fik Kay-Ulrich Olsen et nyt opkald i morges. Her fik han at vide, at kunne få lov at beholde gevinsten på en million kroner.

Der er sket en fejl, lyder forklaringen i dag fra Danske Spil.

- Ud fra den betragtning at de har haft pengene til rådighed i 14 dage, synes vi det er rimelig per kulance at sige, at de kan beholde pengene, siger Thomas Rørsig, kommunikationschef i Danske Spil, til TV 2.

Hvorfor er I først kommer frem til den beslutning, nuefter TV 2 har kigger på sagen?

- Det er simpelthen fordi, at ledelsen først er blevet opmærksom på det nu. Vi er banalt sommerferieramt, lyder det fra Thomas Rørsig.

Kay-Ulrich Olsen er glad for at han kan beholde pengene, men vil ikke snolde dem væk:

- De skal bare stå som en buffer. Jeg er ved at tabe en fortand for eksempel.

Udover Kay-Ulrich Olsen, har endnu en dansker også fået en million ved en fejl. Den person har også fået lov at beholde pengene.