Samfund

Ballade på Strandvejen: Husejere forhindrer folks adgang til stranden

Store sten, badebroer i massevis og betonmure i strandkanten gør det svært at gå på Rungsted Strand langs Øresundskysten, selvom naturbeskyttelsesloven foreskriver, at alle må færdes på strandbredden.

Derfor kræver Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm handling fra kommunens side, så grundejere i første række til Øresund skal fjerne de forhindringer, de har skabt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det afgørende for os er, at der sker noget, og at det sker tilstrækkelig hurtigt, siger formand for Danmarks Naturfredningsforening i Hørsholm, Peter Skat Nielsen.

Men Danmarks Naturfredningsforening skal ikke sætte næsen op efter handling fra Hørsholm Kommunes side.

- Jeg er ikke ude i at prøve at retsforfølge nogen. Vi kæmper nogle af de sager, hvor det er for groft, men det er svært at gå ind og retsforfølge, fordi vi ikke har ressourcer til at reagere hver gang, der er nogen, der gør det mindste. Det er selvjustitsen, der skal i spil, siger Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm Kommune.

Og den svære færd langs kysterne er ikke kun begrænset til Øresunds-kysten.

- Det er svært at færdes langs private grunde ved kysten, og det er en stor problemstilling i Danmark. Folk, der bor tæt ud til vandet, ønsker ikke, at folk går på deres grund, og det skaber en modsætning i interesserne blandt dem, der bor i første række, og de øvrige borgere i kommunen, påpeger Per Sørensen, teknisk chef i Kystdirektoratet og tilføjer overfor Frederiksborg Amts Avis, at det kan være svært at fjerne de forhindringer, der allerede er skabt.