Samfund

Dansk kvinde i britisk avis: Søg asyl i Danmark

En dansk kvinde er kommet integrationsminister Inger Støjberg (V) i forkøbet i forhold til at påvirke flygtninges syn på Danmark.

På britiske The Guardians hjemmeside inviterer Michala C. Bendixen, der er formand og talsmand for Refugees Welcome, alle flygtninge til at komme til Danmark.

Inger Støjberg har tidligere været ude at sige, at det var en mulighed at annoncere de nye danske asylstramninger i udenlandske aviser og dermed afskrække flygtninge fra at rejse til Danmark. Men nu prøver Michala C. Bendixen altså at gøre det modsatte ved direkte at bede flygtninge om at komme til Danmark.

Hun skriver blandt andet om sin svenske ven, der er glad for at bo i et land, som folk flygter til. Hun mener, at hun ligeledes burde være stolt over Danmark, men det er ikke tilfældet – netop på grund af Inger Støjbergs forslag om en skræmmekampagne.

Derfor ønsker hun nu at kæmpe imod Støjbergs planer og i stedet fortælle flygtninge, hvorfor de netop bør komme til Danmark. Michala C. Bendixen oplister syv grunde, hvor hun blandt andet skriver:

- Danmark er et af de rigeste og mest stabile lande i Europa.

- Danmark er et af de lande, hvor flygtninge har den største mulighed for at blive tildelt asyl.

- Sagsbehandlingstiden for flygtninge i Danmark er blandt de hurtigste i hele Europa. Personer fra Syrien og Eritrea får normalt asyl efter tre til fire måneder, og ventetiden for familiesammenføring tager, afhængigt af omstændighederne, mellem tre til syv måneder.

- Uddannelse er gratis i Danmark, og de studerende modtager endda penge, mens de læser. I Tyskland får de studerende ingen penge, og i Sverige er taksten lavere end i Danmark.

- Startlønningerne er høje i Danmark, og fagforeningerne står stærkt. Det betyder, at det kan være svært for nye på arbejdsmarkedet at få et job, men i det lange løb vil flygtninge ikke” fattige arbejdere”, som de er i Tyskland.

- De fleste flygtninge beskriver danskerne som venlige, åbne og hjælpsomme.

- Vi har brug for dig! Vores befolkning bliver ældre, og der er ikke nok unge til at tage over. Industrien og arbejdsgivere advarer konstant om dette, så snart vil det være meget nemmere at få et godt job i Danmark i forhold til vores nabolande.

- Jeg håber, at du finder fred i sindet og får et godt nyt liv i mit lille land, hvor vi intet ved om krig, sult og undertrykkelse. Jeg ved, at du ikke frivilligt forlod dit land, men kun rejste, fordi du var tvunget til det. Du er velkommen, afslutter Michala C. Bendixen sin artikel.

Læs TV 2's interview med Michala Bendixen ved at trykke her.