Samfund

Forsvaret mangler at få besat flere hundrede stillinger

Officerer, konstabler og mekanikere. Der er i øjeblikket slået 300 militære stillinger op på Forsvarets hjemmeside. Men i realiteten mangler der langt flere, skriver DR Midt & Vest.

Det kan Jesper Hansen, som er formand for Forsvarets største fagforening, Centralforeningen for Stampersonel, nikke genkendende til.

I alt manglede der ifølge de oplysninger, som Centralforeningen har fra Forsvaret, omkring 1000 mand hos Værnsfælles Forsvarskommando 1. januar i år i forhold til kommandoens normering.

- Det vil have konsekvenser for opgaveløsningen, når vi mangler så mange, siger Jesper Hansen til Ritzau.

- Det er også derfor, at det er så svært at få det til at hænge sammen for flyvevåbnet i forhold til flymekanikere, siger han.

Høj kurs i det private

Det er tidligere blevet beskrevet, at der er mangel på flymekanikere og hvordan det kan få konsekvenser for de syv F-16-fly, der er sat ind mod Islamisk Stat i Irak.

Mandskabsmanglen fik tidligere på ugen fællestillidsrepræsentanten fra flyenes hjemmebase ved Fighter Wing Skrydstrup, Henrik G. Christiansen, til at sende en direkte appel til politikerne om at trække de danske fly hjem til oktober i stedet for som planlagt at forlænge missionen med 12 måneder.

Særligt folk med en erhvervsfaglig uddannelse - eksempelvis flymekanikere - er i høj kurs i det private, fortæller Jesper Hansen fra Centralforeningen for Stampersonel.

Fristelsen fra erhvervslivet er også en af årsagerne til den store mangel på folk.

- Det er helt naturligt, når der kommer gang i det private erhvervsliv.

- Forsvaret kan ikke på samme måde som i det civile konkurrere på løn, siger Jesper Hansen og tilføjer, at det er positivt, at der kommer gang i det private.

Det har fredag ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Forsvaret omkring manglen på personel.