Samfund

Flygtningeboom i Danmark er udeblevet

I årets første seks måneder fulgte antallet af asylsøgere til Danmark tendensen fra samme periode i 2014, men i juli er der kommet markant færre, erfarer Jyllands-Posten.

Mens der i juli 2014 blev registreret 1733 asylsøgere, lander tallet for juli i år mellem 1.000-1100.

Røde Kors tager imod asylsøgerne, og asylchef Anne la Cour Vågen bekræfter tendensen. Hun fortæller, at asylcentrene i år har forberedt sig med ekstra senge og sundhedspersonale.

- Vi har beredskabet klar med tanke på, hvordan situationen var i juli sidste år, men antallet af indrejste har endnu ikke givet os sved på panden, siger asylchefen til Jyllands-Posten.

Hos Rigspolitiet, der står for registreringen af asylsøgerne, bekræfter politiinspektør Richard la Cour, chef for Rigspolitiets nationale udlændingecenter, også udviklingen, som er kommet bag på ham.

Han peger på, at antallet af migranter, der krydser EU-grænserne, ifølge EU’s grænseagentur, Frontex, er mere end fordoblet.

- Hvis man ser på udviklingen sidste år, det antal mennesker, der kommer over Middelhavet nu, og de kriser, der er internationalt, kan jeg godt være en lille smule forundret over, at tallene er, som de er i Danmark i øjeblikket, siger Richard la Cour til avisen.