Samfund

Politiet ignorerede indbrud hos Mille: - Jeg er forarget

Politiet har været udsat for et hårdt arbejdspres siden terrorangrebet i februar måned. Mange kredse sender betjente til hovedstaden for at yde sikkerhed ved terrormål.

På trods af betjentenes massive overarbejde er der ikke nok arbejdskraft tilbage på de lokale politistationer. Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har man ifølge betjentenes tillidsmand helt opgivet at efterforske indbrud.

Forarget offer

Og det er blandt andet gået ud over Mille Holst. Da hun og familien for nylig kom hjem fra ferie, var det til et hjem i Vordingborg, der havde været udsat for indbrud.

- Det værste er, at man oplever, at 'det er jo bare ting. Det går nok, vi behøver ikke at finde dem til dig,' fortæller Mille Holst til TV 2.

- Selv om jeg har fundet ud af, at iPhonen er på en adresse i Rusland, så er det ikke noget, man vil gøre noget ved. Det er træls.

- Jeg er forarget over, at politiet ikke har ressourcer nok til at løse de opgaver, der er. Og jeg er forarget over, at der ikke bliver gjort noget for, at mine ting bliver fundet.

Lokalpoliti er i København

Betjentenes tillidsmand i Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, Kaj Rasmussen, mener, at opgaverne med bevogtning af mulige terrormål i hovedstaden er en af grundene til, at sager som Mille Holsts ikke bliver behandlet så grundigt, som man kunne ønske.

- Som situationen er nu, og som den har været siden terrorangrebet i København, har vi haft en ret massiv ophobning af sager. Det er de sager, som normalt håndteres af lokalpolitiet, men som ikke har været tilstede, fordi de har været i København.

Udbetaler overarbejde

I april blev det opgjort, at landets 10.500 betjente havde oparbejdet 400.000 overarbejdstimer.

For at nedbringe puklen af overarbejdstimer og sikre, at der kan opretholdes et stærkt terrorberedskab resten af året, har regeringen givet ekstraordinært mulighed for at udbetale politiets overarbejdstimer.

I månederne marts-maj har betjentene dog haft et større sygefravær end i de samme måneder året før. Politiforbundet mener, at sygefraværet skyldes de mange overarbejdstimer, betjentene bliver bedt om at tage.