Samfund

Betjente sygemelder sig på stribe: - På et tidspunkt siger kroppen fra

Sygefraværet blandt politibetjente er steget markant siden marts i forhold til året før, viser en opgørelse, som TV 2 har fået indsigt i. Årsagen er blandt andet det enorme arbejdspres, der er opstået efter angrebet i København i februar, mener formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt.

- Der er en grænse for, hvad man kan tåle som politimand. Når man arbejder ti dage i træk, så har en dags fri og så arbejder ti dage i træk, og det fortsætter i en uendelighed, så er der et tidspunkt, hvor kroppen siger fra. Og det er vel det, der er ved at ske for rigtig mange politifolk, siger Claus Oxfeldt til TV 2.

- Hvis man har en forkølelse, og man ikke kan se, hvornår man har tid til at rekreere, så er man selvfølgelig nødt til at melde sig syg.

For få til for mange opgaver

Både i Nordjylland, Sydsjælland og Lolland-Falster, Københavns Vestegn og på Fyn er sygefraværet steget med 30 procent eller mere i forhold til 2014, viser tallene. Værst ser det ud for Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, hvor sygefraværet er steget med 41 procent.

- Det er helt tydeligt, at der har været skyklapper på hos Folketinget og vores øverste ledelse. Vi har sagt i årevis, at vi er alt for få folk til alt for mange opgaver. Nu er det så blevet dokumenteret, ikke mindst efter terrorangrebet.

Efter angrebet 14. til 15. februar i år kom politiet på overarbejde - både i forbindelse med selve angrebet og i de efterfølgende måneder. Betjente fra hele landet blev indkaldt til arbejdet i København i den forbindelse.

I april blev det opgjort, at landets 10.500 betjente havde oparbejdet 400.000 overarbejdstimer.

For at nedbringe puklen af overarbejdstimer og sikre, at der kan opretholdes et stærkt terrorberedskab resten af året, har regeringen givet ekstraordinært mulighed for at udbetale politiets overarbejdstimer.

- Her og nu er løsningen, at man sender et signal om, at det ikke bare er tom snak. Man er nødt til at tilføre nogle flere ressourcer til landets politi. Det er simpelthen den eneste løsning.