Samfund

App mod fartkontrol er downloadet 600.000 gange

Bilisterne skal lette foden fra speederen, når de passerer et vejarbejde. Men ikke, hvis det ikke er nødvendigt. Det er der bred politisk enighed om, viser en rundspørge som TV 2 har lavet.

V og S foreslår, at der indføres intelligente skilte, som kan ændre fartbegrænsningerne alt efter, om der er vejarbejdere til stede eller ej.

Den øgede fartkontrol, der har stået på siden politiet i februar indsatte yderligere 75 såkaldte ATK-biler, kan mærkes hos firmaet bag app’en Trafik Alarm, som hjælper brugerne med at advare hinanden om, hvor politiets fartkontroller befinder sig.

Manden bag app’en, Klaus Thuesen, for tæller til TV 2, at Trafik Alarm i skrivende stund er downloadet omkring 600.000 gange og har 100.000 månedlige brugere.

- Vi mærkede en helt sindssyg stigning i februar, da politiet indsatte de 75 nye fotovogne. Vores app fortæller ikke kun om fartkontroller, men informerer også om ulykker, køer og tabt vejgods. Informationer vi henter direkte fra Vejdirektoratet, siger Klaus Thuesen.

Trafik Alarm og fartkontrol.nu de mest populære apps i Danmark, når det kommer til at advare om og undgå politiets fartkontroller.

- Vi har oplevet en jævn stigning i brugere henover foråret og sommeren. Det er tydeligt, at danskerne er blevet mere opmærksomme på at undgå fotovognene, siger Klaus Thuesen, der tilføjer:

- Der er en meget nem og ligetil måde at undgå bøder på. Man skal bare overholde hastighedsbegrænsningerne.

Siden politiet fik tildelt de 75 nye fotovogne, er antallet af uddelte fartbøder steget med 40 procent.

Staten forventer, at bødeindtægterne fra trafikbøder vokser til 2,6 mia. kr. i år. Det er en stigning på knap 608 mio. i forhold til 2014.