Koran brager forbi store forfattere på bestsellerliste

16x9
Stemmen, der i lydbogen "Den Klare Koran" læser op for lytteren, tilhører Outlandish-sangeren Isam Bachiri, der tidligere har gjort sig bemærket med sin fortolkning af H.C. Andersens "I Danmark er jeg født". Foto: Scanpix

Den mest populære lydbog i sidste uge er hverken skrevet af Jussi Adler-Olsen, Harper Lee, Jo Nesbø eller andre kendte forfattere. Derimod er det "

Den mest populære lydbog i sidste uge er hverken skrevet af Jussi Adler-Olsen, Harper Lee, Jo Nesbø eller andre kendte forfattere.

Derimod er det "Den Klare Koran", der udkom fredag, som topper listen over bestsellerlisten for lydbøger.

Bag listen står Publizon, den centrale, digitale distributionsplatform for e- og lydbøger i Danmark, hvor forhandlerne henter bøgerne til videre salg.

"Den Klare Koran" er den første kombinerede oversættelse og indtaling af islams primære skrift i sin helhed på et skandinavisk sprog.

Outlandish-sanger læser højt
Stemmen, der i lydbogen læser op for lytteren, tilhører Outlandish-sangeren Isam Bachiri, der tidligere har gjort sig bemærket med sin fortolkning af H.C. Andersens "I Danmark er jeg født".

For oversættelsen står den danskfødte kommunikationsrådgiver og forfatter Amér Majid, som tidligere har udgivet "Sendebudet - historien om Profeten Muhammad og islam" på forlaget Gyldendal.

Det har taget seks år at få teksten oversat, mens indtalingen har strakt sig over næsten halvandet år.

Lydbogen varer næsten 17 timer, mens e-bogen fylder knap 600 sider.

- Set i forhold til den omtale, der er i medierne, synes vi, at der manglede en klar og mere tilgængelig udgave af Koranen. Det er stadig for mange en fremmed, kryptisk og meget teologisk tekst, sagde Amér Majid til Ritzau i forbindelse med udgivelsen.

- Jeg håber, at bøgerne kan være med til at oplyse og give folk lyst til at læse og lytte til Koranen. På den måde kan projektet måske være med til at nedbryde nogle fordomme, sagde han videre.