Samfund

Otte gode råd: Sådan hjælper du dit barn ud af hashmisbrug

Hvad gør man, når ens barn bevæger sig dybere og dybere ned i et hashmisbrug?

Det spørgsmål stiller flere og flere forældre sig, men antallet af unge, der dagligt eller næsten dagligt ryger hash stiger.

Én af dem er Tina Elkær, der gerne ser myndighederne sætte ind med tvang over for hendes 15-årige søn, der er hashmisbruger. For hun er selv ved at løbe tør for gode ideer, efter hun har forsøgt at få kommunen på banen. Men uden accept fra sønnen selv, ser kommunen sig ikke i stand til at gribe ind.

Og det er meget svært at sætte ind som forælder. Det erkender Eskil Welan, der er souschef for den socialfaglige organisation Plan B, der hjælper de unge med at komme ud af kriminalitet eller misbrug og videre i uddannelse eller arbejde.

Han forklarer, at der er flere måder at hjælpe sit barn på, og frem for alt handler det om gensidig forståelse og respekt. Samtidig understreger han, at der ikke er nogen kur, som virker for alle, og derfor er nedenstående et udtryk for generelle retningslinjer.

T2Toolbox embed