Cirkus-optog ude af kontrol: Her går elefant amok på bil

En årlig tradition var lige ved at udvikle sig til et drama i Karrebæksminde i Sydsjælland lørdag formiddag, da en af Cirkus Arenas elefanter pludselig gik løs på en bil.

Hvert år lader cirkusset sine elefanter vandre ned til vandet, hvor de får lov til at køle sig ned, og det har gradvis udviklet sig til et tilløbsstykke, hvor mange af områdets beboere og turister kommer for at overvære badeturen.

Og lørdag formiddag var ingen undtagelse, hvor flere hundrede mennesker var mødt op for at hilse på elefanterne, da de pludselig begyndte at løbe løbsk.

Vidne: Det så voldsomt ud

På videoen over artiklen kan man se de tre elefanter, der løber løbsk omkring cirkusteltet, hvorefter den ene går til angreb på en parkeret bil.

- På vej tilbage begyndte de at gå ud til siden, og dem, der skulle holde elefanterne, løb væk, fordi de gik amok, fortæller Mickel Nielsen, der filmede videoen.

- Det så rimelig voldsomt ud, og det kunne lige så godt have været en bil med en person i, siger han til TV 2.

Sådan så Skodaen ud, efter elefanten havde haft fat i den.

Cirkus Arena: Alle sikkerhedsprocedurer er overholdt

Hos Cirkus Arena beskriver man optrinnet i Karrebæksminde som en uforudset hændelse, der skyldtes, at en bil stod i vejen for en af elefanterne. Det fortæller presseansvarlig, Thea Ødbehr, der understreger, at ingen er kommet til skade.

- Den har skubbet en bil af vejen, men det er kun Skodaen, der har lidt overlast. Men ejeren tager det stille og roligt, og vi dækker selvfølgelig omkostningerne, siger hun til TV 2.

Hos Cirkus Arena forsikrer man om, at sikkerhedsprocedurerne blev overholdt, men ifølge Thea Ødbehr vil cirkusset næste år samarbejde med Næstved Politi for at få hjælp til at holde folk - og biler - på afstand af elefanterne.  

- Vi har mange mennesker tilknyttet – blandt andet domptøren, der skal sikre, at elefanterne ikke kommer for tæt på og omvendt. Men der er simpelthen så mange mennesker, at det kan være svært at holde alle på afstand, siger Thea Ødbehr.