16-årig iværksætter satser sparepengene på donuts

Allerede klokken tre tirsdag eftermiddag kunne Emma Kaysen Clemens Ipsen holde fyraften fra sin splinternye, pink salgsvogn på havnen i Nexø.

 Efter tre timer kunne den kun 16-årige iværksætter nemlig melde udsolgt af hjemmelavede donuts i sin nye butik.

- Jeg har ellers bagt dobbelt portion i dag - af fire kilo dej. I morgen laver jeg fem kilo dej, fortæller Emma Kaysen Clemens Ipsen.

Hun har fået en flyvende start på sit liv som selvstændig på havnen i Nexø. Ikke mindst på grund af den opmærksomhed hun har fået på grund af sin alder og sit usædvanlige gåpåmod.

- Jeg har jo fået en masse reklame på grund af al den omtale, siger hun om de første 14 dage som donuts-sælger.

Omtalen skyldes, at hun i den grad har levet sin iværksætterdrøm ud.

- Jeg har altid været bidt af det. Jeg har aldrig været i tvivl, siger hun selv.

I første omgang handler det dog kun om sommerferien. Hun går i gymnasiet, og hun vil helt sikkert være tilbage på skolebænken, når 2. g på Handelsgymnasiet i Rønne starter til august. Hvad der så skal ske med donut-vognen må tiden vise.

- Jeg fik ideen en dag i skolen. Derhjemme kiggede jeg på nettet og fandt salgsvognen på en kinesisk hjemmeside. Så slog jeg til og brugte mine sparepenge. Det var lidt tilfældigt at det blev donuts. Men jeg tænkte at det var moderne og nyt og amerikansk og noget for de unge. Og så kan man variere donuts med forskellig toppings, fortæller hun om sin forretningside.

Forretningen i den lille vogn hedder ”Pink is the new Black”. Igen er forklaringen, at ”det er moderne og noget for de unge”.

Efter 14 dage er hendes første erfaringer – som en ægte iværksætter – at det er det hele værd ”at have sit eget”.

- Det er hårdt, men rigtigt sjovt, siger Emma Kaysen Clemens Ipsen.

Indslaget øverst er lavet af TV 2 Bornholm