Katrine knokler hele sommeren: Det er det fedeste sommerjob

Mange danskere er fanget på kontoret foran computerskærmen, når sommervarmen i denne uge for alvor rammer landet. Men ikke 25-årige Katrine Leth-Espensen. Hun er på stranden hele sommeren som livredder – et sommerjob, hun har haft siden 2008.

- Jeg kan ikke komme i tanke om et federe sommerjob, siger hun til TV 2 på telefonen fra livreddertårnet på stranden i Søndervig på den jyske vestkyst.

Her har hun base fra sidste uge til uge 33 i midten af august.

- Lige nu har vi rigtig godt vejr, 20 grader og sol. Der er en lille slat badegæster, vandet er stadig 14-15 grader, men der er en del, der soler sig, siger hun.

Bølgerne gør mig glade

Sidste ĂĄr holdt hun en uges ferie med familien, men ellers har hun arbejdet hele sommeren hvert ĂĄr siden 2008. En vinter rejste hun til Australien for at arbejde som livredder der.

- Jeg elsker at være ved stranden. Specielt bølgerne er fantastiske, og de gør mig glade. Fra den ene dag til den anden ændrer de sig en lille smule, fortæller hun.

Hun er så vild med jobbet og stranden, at hun mandag efter sin otte timers vagt blev på stranden i timevis og svømmede og trænede indtil efter klokken 22.

Katrine Leth-Espensen kommer selv fra København, men har siden 2009 været livredder i Søndervig.

- Det er på grund af bølgerne, de er lidt farligere her. De sværere forhold tiltrækker mig, det er mere udfordrende som livredder. Man skal kunne sit håndværk, siger hun.

Hun har været med til at redde flere i land, men har heldigvis aldrig oplevet, at nogen omkom.

Underviser kommende livreddere

Om halvandet år bliver hun færdiguddannet som biokemiker, og med et fuldtidsjob bliver det sværere at finde tid til tjansen som livredder.

- Der kommer en naturlig begrænsning. Men jeg håber på et par somre endnu, siger Katrine Leth-Espensen.

Hun regner dog med at fortsætte som instruktør for Trygfondens kommende livreddere, som hun underviser i weekender i løbet af forĂĄrsmĂĄnederne. 

Har du et bud pĂĄ det fedeste sommerjob, kan du deltage i debatten pĂĄ Facebook:

Du kan ogsĂĄ kontakte os i formularen herunder.

Har du Danmarks bedste sommerjob?

Kalenderen siger, at det er sommer.

Solen og varmen er pĂĄ vej, og mange danskere er pĂĄ ferie.

Men nogle arbejder endnu - og flere af dem gør det med glæde.

Kender du Danmarks bedste sommerjob? Eller har du det måske selv? Vi hører gerne fra dig og kan kontaktes via TV 2 NYHEDERNES facebookside eller via email.

God sommer.