Samfund

Dansk Kvindesamfund raser over Movias nye stripper-reklame

#rigtigemændmødespåmirage

Sådan lyder budskabet på bagenden af nogle københavnske Movia-busser for tiden.

Den eksklusive stripklub Mirage har nemlig fået deres reklame på bagenden af busser, hvor ovenstående hashtag akkompagneres af et billede af en ganske letpåklædt kvindes bagside.

Artiklen fortsætter under opslaget

Hos Dansk Kvindesamfund reagerer man stærkt på reklamen. 

- Denne gang lægger Movia busser til den sexistiske reklame for Mirage. Dansk Kvindesamfund har tidligere klaget til Movia og Forbrugerombudsmanden over Nygarts sexistiske reklamer, som eksponeres via Movias busser. Ikke overraskende fandt hverken Movia eller Forbrugerombudsmanden, at denne form for sexistisk og seksualiserende markedsføring var problematisk, skriver Dansk Kvindesamfund på deres Facebookside og fortsætter:

- Men vi er klar til en omgang mere, for i Dansk Kvindesamfund giver vi ikke op. I morgen sender vi en ny klage afsted til Movia. Se indlægget herunder. 

Flere reagerer kraftigt på det Facebook, hvor kvinden bag billedet, der startede det hele, Mette Cristine Schou Frandsen, har postet det på Movias Facebook-side. Hun forstår ikke, hvad transportselskabet bilder sig ind.

- Hvordan kan I forstille jer at den her reklame er ok at smide i ansigtet på os alle sammen? Det her er vores alle sammens offentlige transport, og man kan ikke vælge jer fra. Måske skulle I prøve at styre den ekstreme sexisme bare en lille smule?, skriver hun og fortsætter:

- Dette er sexisme. Det er meget simpelt. I kan eventuelt søge hjælp, hvis I er i tvivl om, hvor grænser går mellem ren sexisme og ting, I nok gerne vil have til at ligge under "det danske frisind". Jeg kan hjælpe lidt med denne her. Det er ikke ok!, skriver hun til Movia.

Også komikeren Sanne Søndergaard raser over reklamen.

- Movia, stå nu ved, at I vil være trafikkens svar på Redtube, og omdøb 5A "Dirty virgin bus sluts - anal edition", skriver hun på Facebook.

- Slap nu lidt af

Det er dog ikke alle, der synes at reklamen for stripklubben er for meget.

- Det er en numse? Det er en del af menneskets krop, så lad nu være med at gøre det mere specielt og unaturligt. Numser var ikke et problem før vi gjorde det til et problem, så slap nu af, skriver Patrick Vestergård Hansen.

Han bakkes op af Henrik Schytte.

-Smukt billede og god røv. Tak fordi du har klaget over dette, uden din klage ville jeg aldrig have set reklamen. Jeg synes bare, reklamen mangler en ting, nemlig forsiden, skriver han på Facebook. 

TV 2 har været i kontakt med Movia, der på daværende tidspunkt ikke umiddelbart havde set reklamen. Movia godkender nemlig ikke automatisk alle reklamer - det er op til den enkelte operatør, der driver linjen. Movia er ikke vendt tilbage på TV 2's henvendelser.