Djurs Sommerland anklages for racisme: Er det her over grænsen?

En flyvetur i ‘Hottentot Karrussellen’ eller ‘Kannibal Gryderne’ i Djurs Sommerland lyder måske som uskyldig underholdning for nogle.

Men for andre er forlystelsen racistisk og nedladende imod sorte. Det mener Josef Nielsen, som er formand for African Empowerment Center Denmark. Sammen med Everyday Racism Project DK håber han, at Djurs Sommerland vil skrotte forlystelserne.

Det skriver metroxpress.

- Forestil dig, at man i Djurs Sommerland lavede en ‘Jødepark’ med nogle jøder iført det tøj, de havde på i koncentrationslejrene, hvor man så kunne køre i karrusel rundt om dem. Det ville man ikke synes, var okay, siger Josef Nielsen.

På Djurs Sommerlands Facebook-side har debatten været ophedet. Flere støtter protesterne mod ’Afrikaland’, men langt de fleste i debatten mener, at de overreagerer, og at ’man som dansker ikke kan sige noget uden at blive opfattet som racist’, lyder det.

Josef Nielsen har selv afrikanske rødder.

- Jeg kan godt forstå, at der er nogle danskere, som ikke mærker det som os. Men vi skal svare på spørgsmål fra vores børn, om der er nogen i vores familie, der er kannibaler, siger han.

Administrerende direktør, Henrik B. Nielsen, beklager, at nogle har det sådan.

- Vi har jo absolut ikke til hensigt at støde nogen, og vi beklager selvfølgelig. Det er ikke noget, vi har oplevet før. Men vi tager det til efterretning, og så kigger vi på det. Vi er her for at begejstre vores gæster og ikke for at støde nogen, siger han til metroxpress.

En online underskriftindsamling mod de to forlystelser har i skrivende stund knap 770 underskrivere.

Andre har startet en underskriftindsamling til fordel for Djurs Sommerland. De ønsker IKKE, at sommerlandet laver noget om, og her har over 4600 i skrevet under.