Samfund

Mors billede fra kassekøen går Danmark rundt: Det havde de IKKE forventet

Da Cathrina Børglum Alcott‎ i sidste uge forlod sin lokale Fakta-butik i Skalborg ved Aalborg, var det med et stort smil på læben.

Cathrina Børglum Alcott‎ havde været inde og handle med sin lille datter Penny på halvandet år. Og da mor og datter nåede op til kassen og skulle til at betale, skete der noget uventet.

- Min datter var meget interesseret i, hvad der skete bag kassen, for der kom en masse lyde, og hun blev ved med at prøve at åbne derind til. Så spurgte ham, der sad bag kassen, om ikke hun måtte have lov at komme ind og se det, fortæller Cathrina Børglum Alcott‎ til TV 2.

- Så hun kom ind og sidde på hans skød, mens varerne kørte igennem, og faktisk ville hun slet ikke ud derfra igen. Det var rigtig god service, og så kunne jeg stå og pakke varerne uden at skulle holde øje med hende samtidig, fortæller den glade mor.

Hyldes på Facebook

Cathrina Børglum Alcott‎ understreger, at det ikke tog længere tid end normalt at få scannet varerne, og at også de andre kunder i køen havde et smil på læben. Selv blev hun så glad over oplevelsen, at hun har lagt et billede af situationen ud på Faktas Facebook-side, hvor hun takker for den gode service.

Opslaget er i skrivende stund blevet 'liket' over 5000 gange, og stribevis af danskere roser i kommentarfeltet den unge kassemedarbejders overskud.

- Han var bare meget imødekommende og ydede en god service, så jeg har lagt billedet op for at fortælle, at der findes gode medarbejdere, og det synes jeg fortjener ros, siger Cathrina Børglum Alcott‎.

Overrasket over reaktioner

Den unge Fakta-medarbejder er 17-årige Søren Mikkelsen. Han fortæller til TV 2, at han blev meget overrasket over de mange positive reaktioner.

- Jeg synes, det er super fedt. Jeg har altid været en af de mere friske typer, der altid har et smil på læben og snakker med kunderne, når de står ved kassen, siger han.

Om situationen fortæller han, at han godt lagde mærke til den nysgerrige pige, der gerne ville ind bag kassen.

- Der var ikke rigtig nogle kunder i køen, og så tænkte jeg bare, at hun kunne prøve at komme op på mit skød og se, hvad der var deroppe. Og så sad hun der og hyggede sig og prøvede at scanne varer ind, siger Søren Mikkelsen.

Coop: Fakta vil være flinkest

Fakta-kæden er ejet af Coop Danmark, og også her vækker Sørens overskudshandling begejstring. Det fortæller kommunikationsdirektør Karin Hindkjær.

- Netop Fakta gør sig meget umage med at være Danmarks absolut flinkeste dagligvarebutik, så der er rigtig meget fokus på det, og jeg ved, at det ikke er første gang, at vi har gjort det her.

- Så det fungerer godt for både medarbejdere og kunder med lige at være opmærksom på, hvad der sker i butikken og få børnene involveret i en god indkøbsoplevelse, siger Karin Hindkjær til TV 2.