Samfund

'Hjælpsom' far hackede sit barns børnehave

En tilsyneladende hjælpsom forælder til et børnehavebarn i Køge er blevet politianmeldt af virksomheden Infoba, der leverer it-løsninger til adskillige offentlige daginstitutioner i Danmark.

Henrik Høyer opdagede selv en række mere eller mindre banale sikkerhedshuller i børnehavens it-system, der blandt andet gjorde det muligt, at få adgang til personlige oplysninger på samtlige af børnene, der var registreret i systemet, og da han blev opmærksom på sikkerhedsbristen, valgte han at kontakte Infoba.

- Jeg sendte dem en mail med overskriften ”Stort sikkerhedshul” og regnede med, at nogen ville ringe efter 10 minutter, men de ringede aldrig. Så fandt jeg tre-fire sikkerhedshuller på en time, siger Henrik Høyer, der selv er chef for en software-virksomhed, til Version2.

Og i stedet for at henvende sig til manden, så valgte infoba at melde Henrik Høyer til politiet.

Nødt til at tage seriøst

Ifølge virksomheden angiveligt på grund af ulovlig hacking.

- Jeg bliver nødt til som it-ansvarlig at tage det seriøst, når vores system bliver hacket. Jeg rådførte mig med politiet og Nationalt Efterforskningscenter (NEC), og de anbefalede at anmelde ham, siger produktchef hos Infoba, Torben Væring til Version2. Han forsikrer samtidig, at de pågældende sikkerhedshuller blev lukket kort efter, forælderen havde rettet henvendelse til Infoba.