Samfund

59 utilpassede unge sendt på Caribien-ture - pris: 42 millioner kroner

Der bliver kastet millioner efter at sende kriminelle, misbrugere eller andre utilpassede unge til Caribien i de danske kommuner, skriver metroxpress.

Siden 2010 har 26 kommuner således brugt 41.893.286 kroner på at sende 59 unge på skibsprojekter i Caribien.

Det viser avisens aktindsigter hos alle landets kommuner.

Mange kommuner benytter sig dog ikke længere af skibsprojekter. En af dem er Albertslund Kommune, der ikke er imponeret over fagligheden hos personalet på skibene.

- Problemet er, at de her unge er meget komplekse at arbejde med. Det, at man er god til at lægge reb i sirlige cirkler, er ikke nødvendigvis det, der skal til. Det kræver uddannelse og specialviden. Det er ikke nok at kunne råbe af dem og bede dem om at kravle op i masten. Vi tror simpelthen ikke på trylleslag med saltvand, siger Terje Bech, leder af kommunens familieafsnit.

De to kommuner, der bruger suverænt flest skattekroner på skibsprojekter i Caribien, er Frederikssund og Guldborgsund med henholdsvis 7.996.289 kroner og 7.211.717 kroner fordelt på 12 og 10 unge.

I Frederikssund Kommune forsvarer borgmesteren dog brugen af skibsprojekter:

- Jeg er med på, det ser mærkeligt ud. Men det er ikke en badeferie. Der bliver stillet krav. Jeg er da fuldstændig ligeglad med, hvad de laver, bare de kommer ud af deres misbrug, siger borgmester John Schmidt Andersen (V) til metroxpress.

Advokat Helle Hald er næstformand i Foreningen Hjælp Voldsofre og dagligt i kontakt med ofre for kriminaliet. Hun mener, Caribien-turene vil gøre ondt værre.

- Det er en fornærmelse af den person, som er forurettet, at de, som har krænket, får de her muligheder. Der er for mig ingen tvivl om, at når man som offer læser om de her Caribien-ture, så vil 9 ud af 10 føle sig yderligere krænket og forurettet, siger hun til metroxpress.

Hun efterlyser en offentlig instans, som tager sig af ofrene.