Samfund

Ib Andersen om "På Røven i Nakskov": Det er vores liv

- Det er ikke bare et TV-hold, der har sat et par personer ind som galionsfigurer og bedt dem om at sige forskellige ting. Nej, det er kolde fakta.

Det siger en af hovedpersonerne i TV 2’s dokumentarserie ”På Røven i Nakskov”, den førtidspensionerede fisker Ib Andersen. I dag blev det fjerde afsnit af serien vist, og samtidigt deltog Ib Andersen i et debatmøde i Nykøbing Falster om fattigdommen i Danmark.

Han fortryder ikke, at han har stillet sig frem og ladet TV-kameraerne gå tæt på:

- Det er vores liv, der er ikke noget at skjule, siger han.

Han håber bare, at serien og hans egen deltagelse i den vil skabe debat om den fattigdom, der har ramt ham og hans søn og mange andre i Danmark.

- Jeg håber at folk, der er i samme situation som mig, rejser sig op og siger, at de er utilfredse. Jo flere mennesker, der er utilfredse, jo mere debat vil der blive i Danmark. Det skal sgu laves om, siger Ib Andersen.

En anden af deltagerne i aftenens debatmøde i Nykøbing Falster, den tidligere formand for Børnerådet Lisbeth Zornig Andersen, roser dokumentarserien for, at ”det for mange af de medvirkende er første gang i deres liv, at de føler sig hørt”.

- Det er nødvendigt at gå tæt på. Hvis vi skal forstå hvad fattigdom er, så skal vi kunne smage den, lugte den og føle den. Det har tilsyneladende ikke været nok med statistikker, så vi er nødt til at komme tæt på, siger Lisbeth Zornig Andersen.

Torsdag aften viste TV 2 det fjerde ud af seks afsnit i dokumentarserien "På Røven i Nakskov". I Nyhederne klokken 22 har Poul Erik Skammelsen inviteret gæster til en debat om, hvad vi kan gøre ved fattigdommen i Danmark.