Samfund

Skød efter buk - ramte bil: Jeg er rystet

Det kunne være gået helt galt, da en 69-årig jæger sendte et vådeskud afsted lørdag aften.

Naseer Al-Khalidi var på vej ad Lohalsvej på det nordlige Langeland, da et projektil fra en riffel først smadrede igennem hans siderude og derefter bragede igennem forruden.

Skuddet var tiltænkt en råbuk, som jægeren var på jagt efter, men i stedet ramte det den irakiske krigsflygtnings bil.

Naseer Al-Khalidis er stadig rystet efter den ubehagelige oplevelse, fortæller han til TV 2/FYN.

- Heldigvis er det kun bilen, der kom til skade. Jeg var helt chokeret, nervøs, og jeg havde så svært ved at forklare politiet, hvad der var sket, fordi jeg var så nervøs.

Den 69-årige jæger sikrede sig i første omgang, at Naseer Al-Khalidis var uskadt, men da krigsflygtningen sagde, at han ville ringe til politiet, stak jægeren af.

Jægeren henvendte sig dog søndag aften til Fyns politi, efter at historien om vådeskuddet var gået landet rundt. Han var ifølge Fyns Politi selv så chokeret, at han i første omgang var stukket af.

- Jægeren var og er stadig chokeret over uheldet, skriver Fyns Politi og tilføjer, at der nu venter ham et retsligt efterspil. 

Bukkejagten gik ind lørdag, og politiets forklaring på skudepisoden lyder, at jægeren ikke havde 'ordentligt kuglefang'. Det kan medføre sigtelse for overtrædelse af jagtloven samt konfiskation af våben og udbytte.

Jægeren risikerer også at miste sit jagttegn, idet skudepisoden ifølge politiet skete klokken 21.38 lørdag aften. Det er nemlig ikke tilladt at jage efter solnedgang. Solen gik ned over Langeland 20 minutter inden, skuddet ramte bilen.