Samfund

Frederik måtte betale 2,5 millioner kroner efter mystisk sygdom

22-årige Frederik Bramm fra Vejle blev i 2009 bidt af en skovflåt. Siden har han lidt af en mystisk sygdom, som han ikke har kunnet få hjælp til eller endog en diagnose på herhjemme. Det skriver TV Syd.

Det begyndte med smerter i benene, som siden spredte sig til armene, og senere fik han kvalme og føleforstyrrelser.

- Det gjorde så sindssygt ondt, siger Frederik Bramm.

I 2011 søgte han hjælp i USA, hvor han endelig fik diagnosen borrelia. Sygdommen gav ham multisystemiske infektioner. Siden er han blevet behandlet i USA, Spanien og Tyskland – en behandling der har kostet familien 2,5 millioner kroner indtil videre.

Før sygdommen spillede Frederik Bramm fodbold – i dag er han i stedet træner. Han føler, at hans ungdom er blevet taget fra ham.

- Jeg har mistet de ting, der sker for unge mennesker, det vil sige uddannelse og fester, ting som jeg gerne ville have oplevet, siger han.

Kan gå på pension som 102-årig

På grund af de dyre behandlinger arbejder Frederik Bramm og hans far 10-15 timer dagligt i et emballagefirma.

- Det er rigtig mange penge, der er brugt på det her, og det bliver man selvfølgelig ruineret af. Så jeg vil tro, at hvis jeg er heldig, kan jeg stoppe med at arbejde, når jeg er 102, siger Frederiks far, Jens Bramm til TV Syd.

Både far og søn er kede af det danske sundhedsvæsens behandling i denne sag. De mener, at der skal strammes op.

- De skal stille krav i forhold til, at lægerne skal være åbne og ikke lukke af og nærmest fortælle, at de ikke er kompetente i udlandet, siger Frederik Bramm.

Jens Bramm mener, at Danmark skal være bedre til at lære af udlandet.

- Det, jeg har oplevet, er et lukket land, for de kører deres eget løb og holder hånden over hinanden, siger han.

Formanden for Folketinget sundheds- og forbyggelsesudvalg, Karen Klint (S), kan ikke sige, om der er blevet begået fejl i behandlingen af Frederik Bramm.

- Jeg skal gå lidt nærmere ind i den konkrete sag for at se, om vi som system har begået fejl, siger hun.